Управляващите са слепи за проблемите на гражданите в района. Това

...
Управляващите са слепи за проблемите на гражданите в района. Това
Коментари Харесай

Владимир Петров: Управляващите са слепи за проблемите на гражданите във „Връбница“

Управляващите са слепи за проблемите на жителите в региона. Това съобщи претендентът на Българска социалистическа партия за кмет на ”Връбница ” Владимир Петров. Той се включи в следващото протестно шествие на живеещите в ”Обеля-1 ” в четвъртък вечерта. От началото на седмицата всеки ден хората от квартала се събират и организират шествие, с което показват недоволството си от застрояването на междублоковите пространства и зелените площи, от неприятната инфраструктура в квартала, от неналичието тук-там в детските ясли и градини и на паркинги.
" Поредният наш митинг в " Обеля-1 " получи доста сериозна поддръжка. Омбудсманът на Република България Мая Манолова прояви сериозен интерес към нашите проблеми и се включи в шествието ни, сподели Владимир Петров. - Всички будни жители от квартала, които още веднъж се събрахме да протестираме, имахме опция да споделим с нея нашите паники.

Тя отдели задоволително време и предпочитание да се запознае персонално и на място с проблемите ни. Всички дружно обиколихме обекти и места в " Обеля-1 ", на които, съгласно нас, има нередности и нарушавания. За разлика от кмета на региона и от ръководещите в София, Мая Манолова обърна внимание на жителите, изслуша ги и чу терзанията и недоволството им. А това по принцип е първият знак, че един проблем може да бъде решен. Защото, когато тези, от които зависи отстраняването на нередностите и несправедливостите в квартала ни, се вършат на слепи и не желаят да ги видят, няма по какъв начин да ги отстранят. Отдавна е ясно, че жителите в квартала не можем да разчитаме на тях. Ще им покажем, че и те към този момент не могат да разчитат на нашето доверие ".

Владимир Петров добави, че ще продължи да поддържа жителите в справедливите им митинги против бездействието на кмета на региона и безапелационния му отвод да чуе за проблемите им. " Очевидно това е жанр на работа на ръководещите до момента, защото видях, че и кметът на София Йорданка Фандъкова не се вълнува от проблемите на жителите, разяснява той. - Аз участвах и в митинга преди сесията на Столичния общински съвет на улица " Московска " №33 в четвъртък. Кметът Фандъкова нито слезе при нас, с цел да чуе за проблемите ни, нито изпрати нейни представители. Подкрепа получихме само от омбудсмана Мая Манолова. Тя беседва с всеки от нас и беше безпределно права, че Столична община не може да си разреши да опълчва едни жители на София на други жители на София. Работата на администрацията в общината е да намира най-правилните и положителни за хората решения, само че не го прави, за жалост ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР