Управляващите са постигнали разбирателство за бюджета, обявиха в кулоарите на

...
Управляващите са постигнали разбирателство за бюджета, обявиха в кулоарите на
Коментари Харесай

Борисов и Петков се разбраха за бюджета

Управляващите са постигнали съгласие за бюджета, оповестиха в коридорите на Народното събрание Кирил Петков, Христо Иванов и Бойко Борисов.

На лидерска намира се разбрахме, че въпросите по бюджета ще бъдат решени и че България ще има бюджет, който в действителност ще служи на българските жители, съобщи Кирил Петков.

Той съобщи, че таванът на цените на тока за бизнеса остава 200 лв. като мярка.

След траяли близо 11 часа диспути малко преди среднощ депутатите от бюджетната комисия нощес одобриха за второ четене закона за държавния бюджет. Поради отпадналите ограничения за събираемост Министерството на финансите пък не подкрепяли бюджета в този му тип, съобщи финансовият министър Асен Василев в края на съвещанието на комисията нощес.

По думите на Христо Иванов е реализирано единодушие по един от противоречивите въпроси от бюджетната комисия през вчерашния ден – електронните заплащания да бъдат само към компаниите с над 100 чиновници.

Мерките ще бъдат признати и подкрепени и значимото е, че България ще има бюджет, съобщи Иванов.

„ Бюджетът е политическият закон на едно сходно ръководство. Ако не бъде признат бюджет, импортиран от финансовия министър Василев, държавното управление пада. Това по-добро ли е за България, в случай че падне държавното управление, или да се опитаме да създадем компромис в името на положителното. Колегите се съгласиха за касовите бележки на заведенията за хранене и електронното заплащане да бъде за компании с над 100 индивида “, сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов./24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР