Управляващите са обречени, но да изкарат още малко заедно поне.

...
Управляващите са обречени, но да изкарат още малко заедно поне.
Коментари Харесай

Политолог: Управляващите са обречени да изкарат поне още малко заедно

„ Управляващите са обречени, само че да изкарат още малко дружно най-малко. Могат и да се оплакват от настоящето състояние, само че има редица фактори – вътрешни и външни, които ги принуждават да работят в подобен формат “.

Това съобщи политологът Марая Цветкова пред „ БНР “ във връзка възходящото напрежение през последните дни сред двете ръководещите обединения ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/.

Според нея връзката с Политическа партия постоянно е била сложна, като тя даде за образец предходния постоянен кабинет, в който са взели участие още „ ИТН “, Българска социалистическа партия и “Демократична България ”.

„ От друга страна, ГЕРБ също не са най-хубавият съдружен сътрудник, тъй като те са привикнали съдружните им сътрудници да бъдат само и единствено някакъв придатък, който няма мнение за нищо “.

Марая Цветкова изрази мнение, че участниците в ръководството от дълго време са разбрали, че няма да се разминат без рецензиите на своите гласоподаватели, огромна част от които не утвърждават така наречен „ сглобка “. В същото време, в случай че тя се разпадне, България за следващ път ще бъде сложена в обстановка, в която служебните кабинети ще ръководят за неустановен период от време. 

Тя разяснява и ролята на президента Румен Радев , който съгласно нея се пробва да бъде съпротива на това ръководство, само че президентският инструментариум не го разрешава дотам, до каквато на него му се желае. Тя добави, че за него е пристигнал моментът да реши дали желае да сътвори партия и да се включи по директен метод в политическата борба.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР