Управляващите признават на час по лъжичка проблемите. Да, правителството може

...
Управляващите признават на час по лъжичка проблемите. Да, правителството може
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: За управляващите би било по-добре да отидат бързо на избори. Ще понесат по-малко щети

Управляващите признават на час по лъжичка проблемите. Да, държавното управление може ”да се запъне ”, да остане на власт още известно време. Въпросът е дали може да прави работа.
Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. Александър Маринов.

Той съобщи, че към 7-8 партии биха могли да влязат в Народното събрание при възможни предварителни избори и добави - изборите по сметка са рядко събитие у нас.

" Предизвикването на предварителни избори е част от инструментариума на доста страни. За ръководещите би било по-добре да отидат бързо на избори. Ще понесат по-малко вреди. Ще имат по-големи шансове през октомври, в сравнение с през март ", уточни още проф. Маринов.

Той бе безапелационен - здравият разсъдък демонстрира, че отношението към този кабинет няма да се усъвършенства. Съществува настройка, която тласка към смяна.

Александър Маринов разяснява и съществуващото високо напрежение сред " Дондуков 1 " и " Дондуков 2 ":

" Това не е от скоро. То стартира още през цялото време. Според мен го провокира държавното управление. Радев постоянно се е стремил да поддържа връзката, само че става мъчно. Нещата влязоха в друга фаза, когато президентът разгласи през февруари, че смъква доверието си от държавното управление. От там нататък всичко се разви по същността на проблемите, които пораждат напрежението. Радев не е професионален политик и няма навиците да заглажда острите ръбове. Той е организиран другояче и не пое ролята на буфер. Не възприема ролята на президент по този метод ", уточни проф. Маринов.

Той изрично съобщи, че акциите на прокуратурата в Президентството са били неприемливи. Посочи, че следствия против такива лица би трябвало да има, само че съществува презумцията за невиновност, а разгласяването на персонална преписка е изцяло противоконституционно.

" Това, което се случи, беше груба проява на мощ ", отсече проф. Маринов.

Той не счита, че споровете са на база персонално отношение.

" Ако беше по този начин, нямаше да има такова напрежение по линията общество-власт. Президентът взе страната на обществото. Това е негово право. Можеше и да замълчи ", разяснява още проф. Маринов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР