Управляващите поставят въпроса за намаляване на партийната субсидия точно сега

...
Управляващите поставят въпроса за намаляване на партийната субсидия точно сега
Коментари Харесай

Американският модел на партийно финансиране гаси лампите в стаята

Управляващите слагат въпроса за понижаване на партийната дотация тъкмо в този момент поради локалните избори. Тази позиция изрази депутатът от левицата и член на комисията по правни въпроси Пенчо Милков. " Резултатите от Европейския избор демонстрират, че въпреки ГЕРБ да е първа политическа мощ, те са в спадаща известност и тежко състояние.

Левицата, изключително в огромни градове, ускорява наличието си ", съобщи Милков в изявление за News.bg. " Тази смяна с понижаване на дотацията демонстрира, че всичко е с мисъл да се спре финансирането на опозицията преди идните локални избори ", уверен е той. В единодушието сред Движение за права и свободи и ГЕРБ за отвореното финансиране той вижда доказателство за взаимното ръководство сред двете обединения.

" Това е просто отваряне на една врата, загасване на лампите в стаята. Те отварят вратата на физически лица да финансират като не поставят никакви условия пред това какво да бъдат юридическите лица ", посочи аленият народен представител. Опасност при външно финансиране той вижда в това, че влязат ли частни капитали във финансиране на обществена сфера, ще се пази частен интерес.

" Определени нормативни актове и закони ще влизат, тъй като са в полза на частни ползи, или ще се забавят, или ще се моделират. Ние сме срещу ", сподели още Милков. Това значи, че български олигарси, транснационални корпорации, непознати разузнавания ще може да финансират партиите, притеснява се още социалистът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР