Управляващите политици по света трябва да възприемат харченето на повече

...
Управляващите политици по света трябва да възприемат харченето на повече
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева към политиците: Харчете колкото можете повече

Управляващите политици по света би трябвало да възприемат харченето на повече средства като средство да се възстановят стопанските системи. Това предложи шефът на Международния валутен фонд Кристалина  Георгиева по време на годишния стопански конгрес Гайдар, който се организира в Москва, съобщи Ройтерс.

Тя не направи прогнози за развиването на стопанските системи през 2021 година, само че беше безапелационна, че държавните управления би трябвало да развържат кесията на обществените разноски, което да се случва в интернационален синхрон.

Георгиева припомни, че през 2020 година Международният валутен фонд е дал поддръжка на 83 страни по света.

„ Много е извънредно от страна на МВФ, който кардинално поучава за редуциране на държавните разноски, само че ще ви прикани „ Моля ви, харчете! “ Харчете колкото можете повече, а по-късно – още малко от горната страна “, съобщи Георгиева.

Георгиева похвали дейностите на съветските Централна  банка  и Министерство на финансите, които облекчиха достъпа до финансиране и усилиха стратегиите за финансиране на бизнеса. Тя прикани за повече интернационално съдействие.

„ Изчисления на МВФ демонстрираха, че в случай че всички страни от Г-20 работят дружно за въвеждането на повече зелена инфраструктура ще имаме 66% повече стопански напредък, в съпоставяне в случай че същите тези страни работят независимо “, добави тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР