Управляващите партии в Германия постигнаха съгласие да реформират пенсионната система

...
Управляващите партии в Германия постигнаха съгласие да реформират пенсионната система
Коментари Харесай

Управляващите в Германия се договориха за пенсионната реформа

Управляващите партии в Германия реализираха единодушие да реформират пенсионната система на страната, с което позволиха идеологически спор , който заплашваше да събори съдружното държавно управление, осведоми АП.

Военният министър Анегрет Крамп-Каренбауер, която е ръководител на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел, разяснява, че партиите са намерили обща база " след дълги договаряния " по въпроса да се усилят парите на хората с ниски пенсии, които имат минимум 35 година трудов стаж.

Тя сподели пред публицисти в Берлин, че ще ревизират финансовото положение на реципиентите преди да получат новата съществена пенсия , което е основно искане на партията.

Малу Драйер, краткотрайният водач на Социалдемократическата партия, разгласи, че съглашението ще помогне на 1,5 милиона пенсионери, най-вече дами.

Споразумението, което планува и други промени в пенсионната система, би трябвало да бъде утвърдено от депутатите, само че партийните водачи оповестиха, че са уверени, че ще мине в Бундестага.

Високопоставени социалдемократи предизвестиха, че без компромис по техния основен план ще бъде мъчно да се резервира обединението до идващите парламентарни избори през 2021 година

Драйер означи, че пенсионната промяна е " покрай сърцето " на Социалдемократическата партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР