Управляващите партии ГЕРБ и ВМРО са постигнали съгласие по спора

...
Управляващите партии ГЕРБ и ВМРО са постигнали съгласие по спора
Коментари Харесай

ВМРО и ГЕРБ се споразумяха за детските надбавки

Управляващите партии ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация са постигнали единодушие по разногласието си за детските добавки, откакто стана ясно, че патриотичната групировка няма да поддържа запазването на доходният критерии за месечните помощи. Това излиза наяве от пост във фейсбук на депутата от " Обединени патриоти " Искрен Веселинов. В него той оповестява, че е имало градивен диалог с министъра на финансите Кирил Ананиев и е контрактувано, че всички деца би трябвало да получават поддръжка от страната.

" Спорът ни с ГЕРБ за детските надбавки провокира огромен интерес и по тази причина се веселя да споделя с вас, че сме на път да го решим по метод, който пази ползите на всички български деца, а и на служители на реда и лекари. При това без да противопоставяме другите групи.

Имахме градивен диалог с министъра на финансите Кирил Ананиев, обединихме се към мнението, защитавано от Вътрешна македонска революционна организация, че всички български деца би трябвало да получат държавна поддръжка. Вървим към втория вид, препоръчан от мен преди няколко дни - тези от фамилии с ниски приходи да бъдат подпомагани посредством ЗСПД и така наречен детски надбавки, а всички останали да получат данъчни облекчения в същия размер - т.е опция родителите да понижат с 4500 лева годишната си данъчна основа за всяко дете, респективно в следствие по 450 лева годишна поддръжка ", декларира Веселинов.

Припомняме, че в началото ГЕРБ поддържаха " Обединени патриоти " за надбавки за всички деца. След това настъпи поврат и ГЕРБ се отхвърли, като стана ясно, че ще се обезпечат пари за нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи.

Синдикатите пък в Министерство на вътрешните работи показаха възмущението си от претекстовете на държавното управление за отпадането на надбавките за всички деца, поради нарастването на заплатите на хората в системата.

Вчера министър председателят Бойко Борисов даде обещание, че в случай че стопанската система върви добре следващата година, чиновниците от Министерство на вътрешните работи ще бъдат обезщетени в допълнение. Той удостовери, че служителите на реда ще получат 15, а не 30 % нарастване на заплатите, както е заложено в бюджета. Но по думите му никога едни обществени групи не би трябвало да се опълчват на други. Борисов означи, че ГЕРБ се отхвърля от универсални детски добавки поради отрицание на мярката от обществото.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР