Управляващите оттеглиха темата за зеления сертификат като вход в парламента,

...
Управляващите оттеглиха темата за зеления сертификат като вход в парламента,
Коментари Харесай

Депутатите отложиха точката за зеления сертификат в парламента

Управляващите отдръпнаха тематиката за зеления документ като вход в Народното събрание, макар че тя беше планувана като точка в дневния ред в първия парламентарен ден за 2022 година.

Проекторешението беше импортирано от депутати от " Демократична България ", отпред с доктор Александър Симидчиев и включваше безвъзмездни антигенни проби за депутатите без зелен документ и преимущество за влизане в постройката, в случай че при тестването има доста искащи.

ГЕРБ възразиха против това тестванията да са безвъзмездни. До гласоподаване в пленарната зала не се стигна, тъй като единият съдружен сътрудник - " ИТН " на председателски съвет, е бил изрично срещу с претекста, че предлагането не е разисквано в комисии.

" След обширен разбор нашата парламентарна група реши да поддържа една такава мярка. Истината е, че количеството хора, които влизат дневно в Народното събрание и в държавната администрация, нормално са познати, те могат елементарно да бъдат проследени, само че претегляйки другите негативи и позитиви, считаме, че това ще бъде един добър образец към обществото ", съобщи Антон Тонев от " Продължаваме промяната ".

" Ние имаме подписано съдружно съглашение и зеленият документ не е част от това съдружно съглашение, тъй че там ние имаме свободата да изразим и нашата позиция като политическа партия, тъй че не считам, че това би пропукало дотам обединението, че да направи невъзможна работата на държавното управление ", добави Виктория Василева от " ИТН ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР