Управляващите от над две години не знаят какво правят по

...
Управляващите от над две години не знаят какво правят по
Коментари Харесай

Доц. Мангъров отново захапа управляващите за ковид

Управляващите от над две години не знаят какво вършат във връзка с ограничението на пандемията от кронавирус у нас. Затова и ту вкарват ограничения, ту ги отстраняват, а това обърква хората и сходно държание никога не внушава почит и непоклатимост, изясненост, че се прави нещо рационално и потребно от страна на властта. Това сподели доцент Атанас Мангъров пред Novini.bg.

" Сега им е доста мъчно да оправдаят дейностите си през предходния интервал. Ето, вижте – какво значи да намалиш периода на карантината? Все едно да се опитваш да намалиш периода на боледуване на дадена болест. Но то трае толкоз, колкото е. Това е ситуацията и на ръководителите в опазването на здравето в този момент им е мъчно, неловко и ги е позор да си признаят, че това, което са вършели, е било безсмислено и е нанесло съществени и в избрани случаи непоправими вреди. Не е огромна разтуха, че и шефовете в опазването на здравето и на други страни също сгафиха във връзка с Ковид ", сподели той.

" Сегашният вид на ковида няма нищо общо с този, който потегли първоначално и претърпя последващи вариации. Настоящият тип по нищо не се отличава от вирусните инфекциите, които ние и преди карахме по 2-3 пъти годишно. Да не забравяме, че коронавирусите са виновни за към 20% от общите вирусни инфекции, които провокират познатите признаци от температура, настинка, главоболие, болки в гърлото и така нататък. Така че и през идващата есен и зима ни следва да се разболяваме от тези болести.

Хората, които са прекарали някои от разновидностите на ковида, не са с разполагаем имунен отговор на новия заразител. Така стои въпросът и с известните ваксини, които бяха направени за старите разновидности на вируса и не са ефикасни за новия. Все едно за тазгодишния грип да се инжектираш с ваксина отпреди 2 години. Това е изцяло ненужно, само че тъй като бяха закупени голям брой ваксини, в този момент се чудят какво да ги вършат.

Видяхме, че новият тип на вируса поразява и хора, които са преболудивали предходните разновидности и са били имунизирани. Но новата болест като симптоматика е позната и от предишни времена, нищо друго.

Хората би трябвало да се успокоят и спрат да се връзват на медийни операции по тематиката, които за жалост, се стартират от хора с здравно обучение ", посочи доцент Мангъров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР