Управляващите от ГЕРБ смятат да изпълнят обещанията си за нови

...
Управляващите от ГЕРБ смятат да изпълнят обещанията си за нови
Коментари Харесай

ГЕРБ смятали да вложат спестените субсидии в детски градини и училища

Управляващите от ГЕРБ считат да изпълнят обещанията си за нови детски градини, учебни заведения и по-високи училищен заплати, финансирайки ги с парите, които страната ще спести от намаляването на партийните дотации. Това стана ясно от изявление пред БНР на някогашният министър на опазването на здравето и народен представител от ГЕРБ Десислава Атанасова.
" В предлагането, което през днешния ден бюджетната комисия поддържа, не е записано защо ще се разходват тези средства, само че и министър председателят, и финансовият министър, а и ние като партия имаме политическата воля да бъдат вложени в планове, свързани с българското обучение, в нови детски градини и ясли, в ремонт на учебни заведения и така нататък ", сподели Атанасова.
По-рано през днешния ден стана ясно, че държавното управление на Бойко Борисов ще предложи партийната дотация да бъде понижена фрапантно от 11 лв. - до 1 лев на получен глас.
ГЕРБ няма потребност от спешен пиар, тъй като ГЕРБ сега не е в рецесия, а в противен случай – ГЕРБ е първа политическа мощ, увери Атанасова.
Тя акцентира, че от 2016 година партията на Борисов не е трансформирала мнението си за намаляването на партийната дотация, като е правила няколко оферти по тематиката.
" Въпросът касае всички политически субекти във и отвън Народното събрание, означи депутатът. Тя напомни предложенията на Георги Кадиев и Велизар Енчев преди години за понижаване на дотацията надлежно на 5 и 6 лв.. Тези оферти са отхвърлени с гласовете на Българска социалистическа партия ", посочи Десислава Атанасова.
Пред 2016 година Валери Симеонов и Красимир Каракачанов оферират 6 лева дотация, а през 2017 година Реформаторският блок предлага 11 лева дотация, само че не повече от 1,6 млн. лева През 2018 година „ Воля “ предлага 11 лева за партиите в Народно събрание и 1 лев за партиите отвън Народно събрание, изброи още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР