Управляващите от ГЕРБ и Обединени патриоти влязоха в задочен спор

...
Управляващите от ГЕРБ и Обединени патриоти влязоха в задочен спор
Коментари Харесай

ГЕРБ и Патриотите в задочен спор заради увеличените субсидии

Управляващите от ГЕРБ и " Обединени патриоти " влязоха в неприсъствен спор за какво се стигна до увеличението на партийната дотация от 1 на 8 лв. на глас и имало ли е заплаха, в случай че то не бъде подкрепено, държавният бюджет за следващата година също да не бъде гласуван.

В четвъртък вечерта първо се стигна до законодателен абсурд, а по-късно в нарушаване на закона беше направено трето гласоподаване, при което дотациите бяха увеличени. При първите две гласувания ГЕРБ бяха срещу 8 лв. на глас, само че след дълга среща с съдружните им сътрудници от Оперативна програма при третото поддържаха нарастването.

Сега от партията на премиера Бойко Борисов настояват, че са подкрепили 8 лв. на глас, тъй като другояче е имало заплаха бюджетът за следващата година да не бъде признат.

" При идващите гласувания 30 члена от Закона за бюджета не бяха подкрепени и останахме да ги гласуваме единствено ние от ГЕРБ. Това сътвори риск за приемането на бюджета на страната за 2020 година Затова се състоя незабавно заседание с нашите съдружни сътрудници. Те сложиха въпроса за дотацията и за това, че твърдо би трябвало да се дефинира такава. Казаха, че единствено следователно ще продължат да гласоподават с нас Закона за бюджета на страната. Бяхме в връзка с господин Борисов от самото начало и осъзнаваме, че отговорността, която носим ние като най-голяма политическа мощ в Народното събрание, е най-голяма, само че би трябвало да разберете, че ние не можем сами да осъществяваме това ръководство ", сподели пред публицисти ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

От " Обединените патриоти " изрично отхвърлят да са поставяли изискване да бъде увеличена дотацията в подмяна на поддръжката им за държавния бюджет. " Не сме рекетьори ", сподели водачът на НФСБ Валери Симеонов в отговор на въпрос дали от Оперативна програма са заплашили, че бюджетът може да не мине.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР