Управляващите нямат стратегия. До този момент те рисуват само фантазии

...
Управляващите нямат стратегия. До този момент те рисуват само фантазии
Коментари Харесай

Даниел Митов: Управляващите рисуват само фантазии – геополитически и вътрешнополитически

" Управляващите нямат тактика. До този миг те рисуват единствено мечти – геополитически и вътрешнополитически. Това държавно управление работи с пожелания ", написа в профила си във фейсбук депутатът от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Даниел Митов.

Ето какво още написа той:

Попитахме на няколко пъти – какъв е геополитическият разбор на премиера Петков за желанията на Русия? Отговорът беше „ ние сме за мир, съгласие и хубост “. Всички сме. Но това не е тактика.

Управляващите нямат тактика. До този миг те рисуват единствено мечти – геополитически и вътрешнополитически. Това държавно управление работи с пожелания.

Ние събудихме държавното управление с нашата декларация. Управляващите мълчаха досега, в който ние категорично призовахме Кирил Петков да пристигна в планарна зала и да изясни българската позиция.

Отношенията сред България и Република Северна Македония бяха неведнъж задръствани през последните тридесет години. Най-тежко беше, когато Никола Груевски беше министър председател в Скопие. В продължение на десетилетия не успявахме да подпишем Договора за добросъседство, който беше подписан през 2017 година от кабинета „ Борисов “.

Когато става въпрос дали Северна Македония да продължи напред, би трябвало да си дадем сметка за ползите на България, които ръководещите би трябвало да защитят в този момент. Ние и българското общество ще считаме за действителни резултати следното – гаранции за правата на българите в РСМ, елиминирането на разказите за език на омразата, промяна в учебниците по география и история, стъпващи върху фалшификации, отваряне на досиетата, опрощение и отплата за хората, които са потърпевши за изложение на българско съзнание.

Кабинетът „ Петков “ е ляв. Свръххарченето му и вземането на дълг за харчене за обществени разноски е рецепта за злополука, а не за инвестиция. Част от плануваните вложения са планувани да дойдат по линия на Плана за възобновяване, който най-малко доникъде на годината ще бъде замразен в Европейската комисия. Бюджетът за 2022 година просто няма да бъде изпълнен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР