Управляващите националисти в Полша искат да привлекат по-образования градски електорат,

...
Управляващите националисти в Полша искат да привлекат по-образования градски електорат,
Коментари Харесай

Управляващите в Полша разширяват посланието си към по-образованите

Управляващите националисти в Полша желаят да привлекат по-образования градски електорат, оттатък своята консервативна селска база, преди парламентарните избори по-късно тази година, на които се надяват да се снабдят с задоволително огромно болшинство за смяна в конституцията.

Евроскептичната партия " Право и правдивост " (ПиС), която е на власт от 2015 година, би спечелила през есента 42 на 100 съгласно изследване на социологическата организация " Кантар " от тази седмица. Тя изпреварва най-близкия си противник - демократичната проевропейска " Гражданска коалиция " /включваща партията Гражданска платформа - бел.ред./ - която има 27 на 100.

Подкрепата за ПиС се дължи на нейните великодушни обществени стратегии и огромния стопански напредък, само че нейните евроскептицизъм, корав метод против имиграцията и отстояването на обичайните католически полезности са също привлекателни за консервативните гласоподаватели. За да завоюва две трети болшинство, належащо за промени в конституцията, ПиС би трябвало да протегне ръка на хората с по-либерално мислене и на проевропейските гласоподаватели в полските огромни и дребни градове. Обаче политически анализатори остават скептични, че тя ще съумее да направи това.

" Глобална, европейска наклонност е, че огромните градове по природа демонстрират повече интерес към възгледите и идеологията на левицата. Полша е към момента друга, този закостенял детайл е мощен ", сподели неотдавна в изявление за Ройтерс полският министър на предприемачеството и технологиите Ядвига Емилевич.

" Осъзнаваме, че 60 на 100 от поляците живеят в градове, огромни метрополии, дребни градове. Ние имаме същинско предложение към тях ", сподели тя по време на " брейнсторминг " конференция в град Катовице, проучила методите за увеличение на привлекателността на ПиС. Посланието на ПиС към градските поданици ще се концентрира върху повишението на ниските заплати и вложенията и върху екологични проблеми като замърсяването на въздуха.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР