Управляващите компанията Васил Терзиев, Ивайло Симов, Даниел Томов и Валери

...
Управляващите компанията Васил Терзиев, Ивайло Симов, Даниел Томов и Валери
Коментари Харесай

Публичното предлагане на "Илевън кепитъл" е успешно с набраните над 2 млн. лв.

Управляващите компанията Васил Терзиев, Ивайло Симов, Даниел Томов и Валери Петров

Първото първично обществено предложение за годината - това на " Илевън кепитъл ", е сполучливо. Макар и с малко над минималния брой записани акции, на фона на срутва на тържищата и корона рецесията това е добра вест за финансовия пазар. По данни на сдружението са записани 302 264 акции с минимална емисионна цена 7 лева, коeто е долната граница. Така са набрани 2.16 млн. лева, а пазарната капитализация е 16 млн. лева " Много се радваме, че успяхме макар рецесията ", разяснява пред " Капитал " Ивайло Симов, член на борда на компанията.

До огромна степен предлагането е сполучливо и поради влизане на пенсионното сдружение " ДСК Родина " и " Експат капитал ". В записването са се присъединили и много дребни вложители, което беше и една от задачите на управлението. " Постигнахме съвсем програмата си най-много като многообразие на вложителите. Очаквахме повече асет мениджъри да се включат, само че поради създалата се обстановка разбираме, че и на тях не им е елементарно ", разяснява Симов.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Той добави, че не възнамеряват следващо нарастване на капитала през БФБ. Опитът им с общественото предложение на " Илевън кепитъл " обаче може да докара до листване на други техни компании. " Със сигурност срещнахме доста съидейници. Вече открехнахме вратата за набирането на капитал през борсата за наши компании непосредствено или за бъдещи наши фондове. "

В сложен миг

Компанията стратегически залага на 34 сдружения, в които има сред 1.4 и 33% на стойност от 47 до 440 хиляди лева Портфейлът включва и сдружения от съвсем всички браншове - от програмен продукт и интернет услуги, през дрехи, електроника и маркетинг до произвеждане на безпилотни самолети. Общо вложенията в тези компании са оценени на 7.117 млн. лева

" Тъй като продуктите на съвсем всички наши компании се оферират напълно онлайн, а и от дълго време част от чиновниците им работят отдалечено, всички те са по-гъвкави и сега доста по-лесно се оправят с непрекъснато изменящата се среда. Освен това доста от тях имат обилни запаси, тъй че имат опция да търсят нови опция или да изчакат бурята да отмине. Със сигурност и набраните от общественото предложение средства ще са доста значими, с цел да може да ги подкрепим в подобен тежък миг. Като цяло чакаме светът да стане още по-дигитален и да изнесе още по-голяма част от бизнеса си онлайн след тази рецесия, а нашият портфейл идеално се вписва в сходна среда ", разяснява Ивайло Симов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР