Управляващите готвят промяна в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие,

...
Управляващите готвят промяна в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие,
Коментари Харесай

Управляващите предлагат пълна забрана за строителство в 100-метровата зона по брега

Управляващите готвят смяна в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, с която да се забрани изцяло строителството в 100-метровата зона, прилежата на морския бряг. Темата е била обсъждана на съдружен съвет, стана ясно от думите на ръководителят на Комисията по околна среда и води в Народното събрание Ивелина Василева.

" Беше взето решение, приготвяме текстове за изменение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, с които ще наложим възбрана на строителството в зона А. Това е 100-метровата зона, прилежаща на черноморския бряг, където ще бъде наложена цялостна възбрана за строителство ", изясни Василева. Какво ще стане с обектите, заварено състояние обаче, било тематика, която не е обсъждана.

Василева уточни още, че няма да бъдат подкрепени предложенията на Валери Симеонов и група народни представители в Закона за биологичното многообразие.

" Що се отнася до главното тяло на законопроекта, импортиран от Министерски съвет, аз имам уговорката да стартира незабавни съвещания с Европейска комисия. Нашите съвещания ще имат формата на предварителна процедура на координиране на текстовете на законопроекта по отношение на условията на европейското законодателство. С това желаеме да подсигуряваме пред цялото общество, че ще бъдат подкрепени и признати текстове единствено и само, в случай че те в цялост подхождат на условията на европейското законодателство ", изясни още Ивелина Василева. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР