Управляващите допуснали грешка с отлагането на гласуването на Истанбулската конвенция,

...
Управляващите допуснали грешка с отлагането на гласуването на Истанбулската конвенция,
Коментари Харесай

Отлагането на Истанбулската конвенция - грешка според Калфин

Управляващите позволили неточност с отлагането на гласуването на Истанбулската спогодба , трябвало да кажат какви промени ще има. Това съобщи в ефира на bTV някогашният обществен министър Ивайло Калфин.

Той добави, че персонално е последовател на конвенцията.

За политически ползи се употребила документът , счита Калфин. Според него конвенцията занимава хората с нереални и несъществени неща.

" Вече няма европредседателство, няма тематики от всекидневието ни - ставаме и си лягаме с конвенцията " , посочи Калфин. Той не знае за какво преди 7-8 години не е имало сходни кавги за приемането на закон, допускащ промяната на пола по избор.

" Тогава не чух всички тези, които интензивно приказват в този момент " , разяснява Ивайло Калфин.

Жените в България поставят четири пъти повече неплатен труд , изясни някогашният министър. " Жените се свързват с праховете за пране и чистенето у дома - това заслужено ли е ", запита Калфин.

Калфин изясни по отношение на свадите за понятията джендър и пол в Истанбулската спогодба, че това са две думи на британски език, означаващи две радикално разнообразни неща. " Sex (пол) е в смисъла, което ние разбираме - биологичния пол. Gender е тъкмо това, за което ви приказвам - обществената роля ", изясни той.

 Истанбулската спогодба не води до предварителни избори съгласно Лукарски
Истанбулската спогодба не води до предварителни избори съгласно Лукарски

Лидерът на Съюз на демократичните сили се чуди по какъв начин ДСБ нямат позиция по конвенцията

Калфин съобщи, че още по " негово време " е щял да внесе Истанбулската спогодба , с цел да бъде прегледана от Народното събрание. Тогава тя била " прекомерно скъпа ".

Скромни обществени услуги се желаят в България. " Това е един важен ангажимент към дамите и младите девойки, които са обект на домашно принуждение, това изисква специфична грижа " , добави той.

Грижата я има от неправителствени организации съгласно Калфин, само че страната не може да разчита на тях.

Припомняме, откакто ратификацията на Исатнбулската спогодба мина през Министерски съвет и стигна до Народното събрание се развихри плевел спор освен в обществото, само че и измежду политическите партии. Освен от Вътрешна македонска революционна организация и " Атака ", от Българска социалистическа партия също се оповестиха срещу ратификацията, като дадоха поръчка и за образуване на референдум.

 Няма да се постанова със мощ конвенцията, изяснява Цветанов
Няма да се постанова със мощ конвенцията, изяснява Цветанов

Отлагат утвърждението на Истанбулската спогодба, поради терзанията на хората, подклаждани от Българска социалистическа партия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР