Управляващите доказаха твърденията на БСП, че са готови на всичко,

...
Управляващите доказаха твърденията на БСП, че са готови на всичко,
Коментари Харесай

БСП към ГЕРБ: С купуването на депутати доказахте, че най-страшният ви кошмар е БСП начело с Нинова

Управляващите потвърдиха изказванията на Българска социалистическа партия, че са подготвени на всичко, с цел да запазят властта си до заветния месец март 2021г., а водачът на партията Корнелия Нинова се оказа в действителност техният голям смут. Така от парламентарната естрада народни представители от левицата обобщиха дейностите на болшинството през днешния ден по време на дебатите по препоръчани промени в правилника на Народното събрание.
С препоръчаните ремонти от ръководещата коалиция целят да легитимират в обособена и независима парламентарна група седмината депутати, напуснали групата на „ Българска социалистическа партия за България " в края на септември. От Българска социалистическа партия предизвестиха още тогава, че това се прави, с цел да може болшинството да си обезпечи поддръжка на кворума в пленарна зала благодарение на „ отцепниците ", както станаха известни. От седмици народните представители от левицата и Движение за права и свободи отхвърлят да се записват в залата с аргумента, че този парламент е привършен и работата му е сходна на мъка.
„ Създаването на нова парламентарна група, на някакъв политически хибрид, който да ви поддържа - към този момент е очевидно. Така вие доказахте, че вашият най-страшен призрачен сън е Българска социалистическа партия, отпред с Корнелия Нинова ", обърна се към преобладаващата в Народното събрание коалиция секретарят на парламентарната група на левицата Филип Попов.
Още в края на септември Корнелия Нинова бе безапелационна, че така наречен „ отцепници " би трябвало неотложно да освободят местата си в Народното събрание, тъй като не са избирани мажоритарно, а с листа и стратегия на Българска социалистическа партия. Нейният апел бе подсилен от голям брой заявления от общинските организации на партията по места, в които редовите социалисти също молиха седмината да излязат от Народното събрание, защото към този момент не съставляват гласоподавателите си.
За това гледище на съпартийците си от страната подсети депутатът Александър Симов: „ Слушах по какъв начин Красимир Янков приказва от парламентарната естрада за отговорности и по какъв начин всеки народен представител би трябвало да обезпечава кворум. Заради това желая от тази естрада да прозвучи гласа на тези, които той изцяло е не запомнил - неговите гласоподаватели. Зачитам ви позиция на БСП-Добрич: „ Във връзка с изказването на народния представител на коалиция „ Българска социалистическа партия за България " Красимир Янков, че напуща парламентарната група и става самостоятелен народен представител в 44-то Народно заседание на Република България, ние, социалистите от ОПО „ Дружба 3 ", дали своят вот за Красимир Янков за депутат от 8 МИР, показваме възмущението си от неговите дейности, смъкваме доверието си от него, с което го призоваваме неотложно да напусне 44-тото Народно заседание, тъй като не може да ни съставлява повече ".
Симов уточни и още документи, пристигнали на „ Позитано " от страната, в които социалисти остро се опълчват на подмяната на вота им и поддържат водача си Корнелия Нинова в апела й „ отцепниците " да да освободят местата си в Народното събрание за идващите в листата: „ Николай Иванов да напусне Народното събрание, не съставлява врачанските социалисти. Същата е позиция на БСП-Кюстендил, които споделят, че Валери Жаблянов повече не показва техните ползи и би трябвало неотложно да подаде оставка. И в този момент, в името на крепенето на кворума, в името на това - ГЕРБ да си обезпечат малко политическо време, покупко-продажбата на политическа плът продължава. Купуването на отцепници и всевъзможни сходни сделчици демонстрират образа на този парламент ".
Депутатите от левицата видяха преднамереност в подредения от ръководещите дневен ред на Народното събрание през днешния ден в интерес на образуването на нова патерица на болшинство в лицето на отделилите се от Българска социалистическа партия депутати.
„ Освети се процесът на сглобяване на следващата патерица на ръководещото болшинство. Когато се видя, че „ Воля " не стига, трябваше да се намерят други разновидности. Сега към този момент има още една такава - скърбя, че мои приятели, които съм уважавал, вземат участие в този развой. Те осветиха и себе си - назовават се прогресивни, а в действителност са едни отцепници от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ". Днес те се трансфораха в елементарни еничари ", сподели по този мотив заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.
„ Промените в Правилника за организацията и активността на Народното събрание в интерес на „ самостоятелните " депутати са казус - по този начин се купува кворум. Тези депутати са определени с гласовете на Българска социалистическа партия. Тези отцепници подмениха вота на хората ". Това съобщи от парламентарната естрада секретарят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Филип Попов.
По-рано заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски съобщи: „ Недоумявам за какво точка първа е обвързвана с изменение на Правилника на Народното събрание, с нищо не касаещ епидемиологичната конюнктура, а точка шеста са ограничения, свързани с изключителното състояние ". Той прикани дневния ред да бъде спретнат по отношение на целите на обществото.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР