Управляващите бойкотираха срещата при президента Румен Радев за промени в

...
Управляващите бойкотираха срещата при президента Румен Радев за промени в
Коментари Харесай

Управляващите пропуснаха срещата при президента за изборните правила

Управляващите бойкотираха срещата при президента Румен Радев за промени в изборните правила. Днес на " Дондуков " 2 отидоха единствено представители на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, основна дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужване " (ГРАО) и Държавна организация " Електронно ръководство ".

" Управляващите претендират за разговор сред институциите, само че на процедура избягаха от него и то по един жизненоважен за цялото ни общество въпрос – рационализиране на изборното законодателство и на изискванията, които водят до почтени, транспарантни и обективни избори. Силно се надявам вчерашното " пожарно " съвещание в Народното събрание да не е подтиквано само от претекста да се изпревари срещата при президента и чакам да докара до действителни резултати ", означи Румен Радев.

В четвъртък всички партии в Народното събрание оповестиха, че ще вземат участие в работна група, в която в продължение на три месеца ще разискват промени в Изборния кодекс. Днес ГЕРБ разгласи, че мястото за полемиките е в Народното събрание, а не при президента, от " Обединените патриоти " споделиха, че няма да му оказват помощ да си прави самореклама, а " Воля " - го предложения да взе участие в работната група.

За следващ път президентът Румен Радев се разгласи за въвеждане на машинно гласоподаване, за което средства би трябвало да бъдат отделени още в този момент. Представителите на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи го поддържаха.

" Огромният брой недействителни бюлетини и нередностите, установени в последните два избора предходната година, затвърждават нуждата от въвеждането на машинно гласоподаване ", разгласи зам.-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков.

Президентът открои актуализацията на изборните описи като друга значима тематика. Според него това е нужна стъпка в пълномощията на Министерския съвет, само че ще изисква голяма по размер активност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР