Управляващите бързат да приемат Истанбулската конвенция, докато тече обществения дебат.

...
Управляващите бързат да приемат Истанбулската конвенция, докато тече обществения дебат.
Коментари Харесай

Бързат с ратификацията на Истанбулската конвенция

Управляващите бързат да одобряват Истанбулската спогодба, до момента в който тече публичния спор. Още на следващия ден противоречивият документ, разделил обществото, влиза в правна комисия. Желанието на ръководещите е още идната седмица конвенцията да мине през зала, с цел да се спре с митингите " За " и " Против ", научи News.bg.

От болшинството се тормозят, че в случай че се забави ратификацията, обществото още повече ще се раздели. Освен това и гласоподавателите не са единомислещи.

Припомняме, през днешния ден по самодейност на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева се организира спор по тематиката. Българската православна черква, както и Католическата черква в България, са срещу конвенцията. Според БПЦ документът нарушава християнските полезности. Според Католическата черква документът поражда голям брой несъгласия. От ГЕРБ успокояват, че няма да признаваме третия пол, нито пък ще узаконим еднополовите бракове.

Въпреки това и в обединението няма единно мнение по тематиката. Патриотите са изрично срещу и няма да застанат зад документа. Левицата също е срещу ратификацията и счита, че казусът с домашното принуждение може да се реши със законодателни промени.

Светият синод излезе с решение ежедневно да се отслужва молебен против ратификацията на Истанбулската спогодба. " Като помним думите на Господа "...без Мене не можете да вършите нищо " (Йоан.15:5) в тези дни на тежки духовни тествания на вярата и съвестта на Православния български народ, Св. Синод на БПЦ - БП приканва Православния български народ с усърдна молитва да изпроси Божията помощ да не бъде призната Истанбулската спогодба, която, съгласно нас, би довела до " духовна гибел " на народа и единомислещо реши:

Извънредно, ежедневно във всички храмове и манастири в диоцеза на Българската православна черква - Българска Патриаршия да се отслужва молебния канон към Св. Богородица ", написа в мнението на Светия синод. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР