Управляващи и опозиция в спор за готвения Закон за пътните

...
Управляващи и опозиция в спор за готвения Закон за пътните
Коментари Харесай

Управляващи и опозиция се скараха заради новия Закон за пътните превозни средства

Управляващи и съпротива в спор за готвения Закон за пътните транспортни средства. Всичко стартира откакто от Българска социалистическа партия дадоха конференция в централата на партията. Заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и заместник-председател на Комисията по превоз Георги Свиленски регистрира, че към този момент пета година се чакат новите закони за придвижване по пътищата: Законът за пътните транспортни средства и Законът за водачите на пътни транспортни средства.

„ На 19 август изтича срокът за публичното разискване на Закона за пътните транспортни средства, в който закон ръководещите виждат метода, по който ще се оправят с жертвите по пътищата, по тази причина няколко дни по-рано светваме лампата на господин премиера, да види неговите подчинени, или не знам кой е писал този закон. Това е неразбираемо, медиите е забавно да схванат състава на работната група или въобще човек, който е писал този закон ", уточни Свиленски. Той прикани министър-председателя да види този закон преди да влезе в Министерски съвет.



„ Единственото нещо, което се прави с този закон е пробутване на лобистки ползи. Нито един текст не е в полза на българските водачи, на българските жители, нито на сигурността ", добави още заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ".

От своя страна националният представител от Българска социалистическа партия Димитър Данчев уточни, че готвеният Закон за пътните транспортни средства основава спомагателна административна тежест и тормоз за притежателите на МПС.

„ От това, което прочетохме с господин Свиленски като мнения по оферти законопроект на Закона за пътните транспортни средства, от това, което чухме от представителите на разнообразни цивилен организации, които съставляват засегнатите от закона страни и откакто се запознахме самите ние с препоръчаните текстове, стигаме до извода, че този закон в оферти от Министерски съвет тип, само ще подсигурява на всеки български жител, който употребява пътно транспортно средство, повече разноски, повече такси, повече администрация, по-скъпи аварийни елементи за употребените коли, по-скъпи поправки, по-скъпи периодически механически прегледи и доста много административен тормоз “, уточни още Данчев. От Българска социалистическа партия предложиха режима за автосервизите да бъде осведомителен.-->

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков дефинира конференцията на Българска социалистическа партия в духа на публичното консултиране за законопроекта за Закона за пътищата. Той уточни, че няма да разреши увеличение на административната тежест и спекулации на тематика лобизъм и ползи . " От 2017 година има работни групи, които работят по съответните текстове на делене на Закона за пътищата на 3 елементи ", сподели Желязков. Елементи на пътната сигурност по думите на Росен Желязков са подготовката на водачите, сигурността на самите пътни транспортни средства, сигурността от разпоредбите за придвижване и контролната активност.

" Два от законопроектите са във фаза на завършили публични съвещания, а Законът за пътните транспортни средства е във фаза на публични съвещания ", разясни той и добави, че публичните съвещания са в период от 1 месец , който ще изтече на 19 август, а по-късно работната група ще прегледа всички постъпили оферти и ще изготви план на законопроект. " Чак когато аз се наемам с тях, ние може да приказваме за съществуването на законопроект, който ангажира държавното управление ", сподели още той. По думите му, сегашните текстове могат да бъдат реферирани към държавното управление, когато министърът на превоза ги подпише. Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков инициира чуване в Транспортната комисия по Закона за пътните транспортни средства.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР