Управляващи и опозиция отново влязоха в словестна битка минути преди

...
Управляващи и опозиция отново влязоха в словестна битка минути преди
Коментари Харесай

Жега в парламента - От БСП искат Борисов в залата

Управляващи и съпротива още веднъж влязоха в словестна борба минути преди гласуването на новия здравен министър. От Българска социалистическа партия обявиха, че няма да поддържат номинацията на Кирил Ананиев. „ Вероятно ще гласуваме срещу, тъй като сме опозиция”, разяснява пловдивският народен представител Георги Йорданов.

„ В момента върви разискването на бюджета на страната и в частност – на бюджета на НЗОК. Не сме съгласни с съществени неща”, акцентира Йорданов.

Гласуването на номинацията на Кирил Ананиев в Народното събрание е в дневния ред на днешното парламентарно съвещание. „ Идва човек, който е осведомен със системата и знае защо става дума. Проблемът е различен - казусът е, че той за първи път минава от другата страна и в този момент би трябвало да потърси средства за лекуването на страдащите пациенти. Да му пожелаем триумф ", сподели още Йорданов.

Защо Бойко Борисов отсъства като министър-председател? Моля да бъде поканен и длъжен да участва в Народното събрание, сподели секретарят на ПГ на Българска социалистическа партия Филип Попов. „ Какви други по-важни отговорности има министър-председателят от това да участва, когато той предлага нов министър и когато министър на опазването на здравето си е подал оставката, когато Народното събрание има въпроси по отношение на този ремонт на кабинета? “, попита той. „ Г-н Борисов да бъде по този начин добър да пристигна и да дава отговор пред народните представители, а и пред цяла България “, съобщи Филип Попов

" Надявам се Кирил Ананиев, който от дълго време познава системата на опазването на здравето, да откри салдото сред здравната целенасоченост и финансовата логичност. Вярвам, че той ще е министърът, който ще стабилизира системата, както финансово, по този начин и нормативно, тъй като е реалност, че огромна част от нормативната уредба сега е обект на една или друга офанзива в съда ", разяснява Даниела Дариткова от ГЕРБ.

Тази седмица стана ясно, че Кирил Ананиев е номинацията на държавното управление за нов здравен министър. Той ще замести подалия оставка проф. Николай Петров. Ананиев е дълготраен заместник-министър на финансите, а сега е ръководител на Надзорния съвет на НЗОК.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР