Управляващата в Унгария партия ФИДЕС даде знак, че в началото

...
Управляващата в Унгария партия ФИДЕС даде знак, че в началото
Коментари Харесай

Унгария ще ратифицира членството на Швеция в НАТО на 26 февруари

Управляващата в Унгария партия ФИДЕС даде знак, че при започване на идната седмица ще утвърди участието на Швеция в НАТО, поставяйки завършек на сагата с присъединението на Стокхолм към отбранителния блок, заяви Ройтерс.

" С актуалното апелирам,... на първия ден от пролетната сесия на Народното събрание, на 26 февруари, присъединението на Швеция към Организацията на Северноатлантическия пакт да бъде включено в дефинитивно гласоподаване, което нашата група има намерение да поддържа ", написа водачът на парламентарната група на ФИДЕС Мате Кочиш в писмо до ръководителя на Народното събрание във вторник.

В профила си във Facebook Мате Кочиш разгласява писмото, което групата на ФИДЕС е показала на ръководителя на Народното събрание с искане за включва в дневния ред на въпроса с ратификацията на участието на Швеция в НАТО.

Швеция кандидатства за присъединение към НАТО преди близо две години, като това представляваше историческа смяна на политиката на скандинавската страна, провокирана от пълномащабното навлизане на Русия в Украйна.

След дълготрайно отсрочване Унгария ще бъде последната членка на НАТО, която да утвърди кандидатурата на скандинавската страна да стане 32-рата членка на блока.
Будапеща забави гласуването си по въпроса, базирайки се

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР