Управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на

...
Управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на
Коментари Харесай

Ердоган ще вади Турция от Истанбулската конвенция

Управляващата в Турция Партия на справедливостта и развиването (ПСР) на президента Реджеп Тайип Ердоган обмисля да отдръпна Турция от интернационалното съглашение, целящо да отбрани дамите от принуждение, обявиха публични представители, представени от Ройтерс.

Те показват, че ПСР би трябвало да реши до идната седмица дали да се отдръпна от съглашението, което страната подписа през 2011 година, обещавайки да предотвратява, преследва и отстрани домашното принуждение, както и да предизвиква равноправието.

Много консервативни турци считат, че подписаната в Истанбул спогодба в действителност предизвиква насилието като подкопава фамилните структури. Техни съперници настояват, че съглашението и признатото по отношение на него законодателство би трябвало да се ползват по-строго.

„ Има малко болшинство (в партията), което счита, че е вярно да се оттеглим “, съобщи формален представител, който изрази мнение, че напускането на съглашението, когато насилието против дами нараства, подава неверни сигнали.

Миналата година в Турция бяха регистрирани 474 убийства на дами - двойно повече от 2011 година, съгласно организация, наблюдаваща този тип закононарушения.

Само преди няколко седмици страната беше разтърсена от бруталното ликвидиране на 27-годишна жена от някогашния ѝ другар.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР