Управляващата в Сирия партия Баас и съюзниците ѝ очаквано спечелиха

...
Управляващата в Сирия партия Баас и съюзниците ѝ очаквано спечелиха
Коментари Харесай

Асад спечели изборите в Сирия, Турция не ги признава

Управляващата в Сирия партия Баас и съдружниците ѝ предстоящо завоюваха състоялите се в неделя парламентарни избори в страната, белязани от ниска изборна интензивност, оповестиха международните организации. Опозицията в заточение окачестви вота като „ маскарад “.

По данни на Централната изборна комисия партията Баас на президента Башар Асад и съдружниците ѝ, обединени в блока „ Национално единение “, са спечелили 183 места в 250-членния парламент. Избирателната интензивност е била малко над 33 %, доста по-ниска от предходните избори през 2016 година, когато бяха повече от 57 на 100, разгласи на пресконференция  Централната изборна комисия. Това бяха третите парламентарни избори от началото на спора през 2011 година, който лиши живота на 380 хиляди души и прокуди в чужбина милиони сирийци.

Анкара счита резултатите от парламентарните избори в Сирия за невалидни, съобщи турският президент Реджеп Ердоган. " Преди няколко дни в Сирия бяха извършени избори. По-точно, това бяха псевдоизбори. И къде е реакцията към тях от страна на страни, наричащи себе си водачи по народна власт? Турция е принудена да се намеси поради потиснатите в Сирия и да изрази митинг ", сподели Ердоган пред публицисти в Анкара.

Той добави, че Турция ще резервира военното си наличие в Сирия " до момента в който сирийският народ не получи независимост и мир ".

По-късно Анадолската организация заяви, че той е разговарял по телефона с немската канцлерка Ангела Меркел, с която е разискал ситуацията в Сирия и Либия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР