Управляващата в Холандия дясноцентристка коалиция се очаква да изгуби мнозинството

...
Управляващата в Холандия дясноцентристка коалиция се очаква да изгуби мнозинството
Коментари Харесай

Управляващата коалиция в Холандия изгуби мнозинството си в Сената

Управляващата в Холандия дясноцентристка коалиция се чака да изгуби болшинството си в Сената след положително показване на популистка партия на извършените през вчерашния ден локални избори, осведоми Би Би Си.

Екзитпол резултатите демонстрират, че антиимигрантската Форум за народна власт ще стане втората най-голяма партия в горната камара на Народното събрание. Лидерът на партията Тиери Боде разкритикува имиграционната политика на премиера Марк Рюте.
 Холандците гласоподават на локални избори дни след офанзивата в Утрехт
Холандците гласоподават на локални избори дни след офанзивата в Утрехт

Холандците избират 570 законодатели за локално ръководство

" Последователните държавни управления на Рюте оставиха границите ни необятно отворени, като позволиха хиляди хора с просвета, изцяло друга от нашата ", сподели той пред поддръжници.

Боде, който беше неодобрен поради това, че е траял предизборната акция след офанзивата в понеделник, предизвести, че холандският народ е " унищожаван от хората, които се допуска, че би трябвало да ни пазят ".

Според анализатори той може да се съюзи с антимюсюлманската Партия на свободата на крайнодесния политик Герт Вилдерс.

Сега Марк Рюте ще се нуждае от поддръжката на други партии , с цел да прокарва законодателството.

Екзитпол резултатите на телевизия NOS демонстрират, че обединението на Рюте ще има 31 сенатори (38 места преди вота) в 75-местния Сенат . Форум за народна власт ще завоюва 10 места, до момента в който Партията на свободата взема шест места (9 места преди гласуването).

Премиерът разгласи пред поддръжници, че ще би трябвало да договарят с други партии, с цел да продължат да управляват страната.

Изборите се организираха няколко дни след нападението в Утрехт, при което починаха трима души, а други трима пострадаха тежко.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР