Управляващата в Гърция коалиция на радикалните леви сили СИРИЗА изпълни

...
Управляващата в Гърция коалиция на радикалните леви сили СИРИЗА изпълни
Коментари Харесай

Ципрас: СИРИЗА изпълни всичките си обещанията в сферата на икономиката

Управляващата в Гърция коалиция на радикалните леви сили СИРИЗА извърши всички свои обещания в социално-икономическата сфера, включително за повишение на заплати и пенсии, съобщи през днешния ден гръцкият министър председател Алексис Ципрас на съвещание на централния комитет на тази партия преди началото на акцията по подготовка за изборите за Европейски парламент през май, предадoха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Ципрас означи, че са минали шест месеца откогато Гърция излезе от сложния осемгодишен интервал, по време на който тя се намираше под твърдия надзор на интернационалните кредитори в сходство с трите стратегии за макроикономическа помощ от Европейски Съюз и МВФ.

Този излаз се трансформира в насочна точка за начало на нова ера. Нова ера за Гърция, държавното управление на левите сили и партията СИРИЗА, сподели Ципрас, акцентирайки, че страната е съумяла да излезе от рецесията и е осъществила значими структурни промени, поддържайки най-уязвимите пластове от популацията.

Ние осигурихме здравни услуги за 2,5 милиона жители, които до момента нямаха здравно обезпечаване, сподели Ципрас. Той означи, че безработицата в страната е понижена на съвсем 9 %, основани са над 350 000 нови работни места. Премиерът уточни, че СИРИЗА е отменила съкращаването на пенсиите, още веднъж е почнала да организира групови договаряния сред страната, бизнесмените и профсъюзите за установяване на заплатите в браншовете, осигурила е увеличение на минималната заплата в страната с 11 % на 650 евро месечно.

Ципрас прикани всички прогресивни сили в страната да поддържат СИРИЗА и да обединят старания за победа над неолибералните и ултрадесни сили на идните избори за Европейски парламент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР