Управляващата в Черна гора Демократична партия на социалистите (ДПС) побеждава

...
Управляващата в Черна гора Демократична партия на социалистите (ДПС) побеждава
Коментари Харесай

Партията на Джуканович печели и на местните избори в Черна гора

Управляващата в Черна гора Демократична партия на социалистите (ДПС) побеждава на общинските избори в столицата на страната след броене на всички бюлетини. Кандидатите ѝ печелят и в множеството общини в страната, където към момента продължава броенето, осведоми БГНЕС.
По данни на наблюдателния Център за либерален преход (СDT), Движение за права и свободи е първа и в 6 от 10 общини в страната. Партията на дългогодишния водач на страната Мило Джуканович събра 47,9% от гласовете в столицата Подгорица, опозиционната коалиция " Подгорица за 21 век " е образувана от опозиционните партии " Демократи " и URA има 25,5%, " Демократичен фронт " - 12,2%, а социалдемократите на Иван Брайович - 5,1%. " Албанска опция " записва 1,6%.
Според данните на Център за мониторинг (CеMI) Движение за права и свободи е водач в общините Биело поле, Плевля, Даниловград, Шавник и Жабляк.
Опозиционните партии оповестяват за многочислени нарушавания, а от Движение за права и свободи упрекват опозицията, че " попречва гласуването и предизвика гласоподавателите ".
Местните избори би трябвало да дефинират властта в 10 общини и в столицата. Избирателната интензивност е висока в провинцията (60-70%) и по-ниска в столицата Подгорица (около 50%). Право на глас имат 306,7 хиляди души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР