Управляващата партия в Южна Корея печели убедителна победа на произведените

...
Управляващата партия в Южна Корея печели убедителна победа на произведените
Коментари Харесай

Убедителна победа за управляващата партия в Южна Корея

Управляващата партия в Южна Корея печели безапелационна победа на създадените през вчерашния ден в изискванията на пандемията от ковид парламентарни избори, съобщи Асошиейтед прес.

Управляващата Демократична партия и основана от нея сателитна партия завоюваха 180 от общо 300 места в южнокорейския парламент, оповестиха изборните управляващи, откакто завършиха през днешния ден с преброяването на гласовете.

Голямото болшинство, извоювано на изборите, евентуално ще вдъхне спомагателна убеденост на държавното управление на президента Мун Дже-ин да преследва свои основни цели във вътрешната и външната политика като възобновяването на дипломацията със Северна Корея, до момента в който се бори с рецесията, породена от ковид.

Избирателната интензивност на вчерашните избори бе най-високата от три десетилетия макар страховете, свързани с ковид, и разпоредбите за съблюдаване на обществена отдалеченост в изборните секции. На изборите гласоподава повече от 17 милиона южнокорейци. Заедно с останалите 11,8 милиона, които гласоподаваха авансово и по пощата, изборната интензивност доближи 66,2 % - най-високата от изборите през 1992 г, когато интензивността беше 71,9 %, заяви Избирателната комисия на Южна Корея.

Експерти настояват, че високата интензивност на вчерашните избори е обвързвана със страха и терзанията на гласоподавателите, предизвикани от пандемията от ковид. Според тях гласоподавателите са подкрепили държавното управление на Мун Дже-ин, с цел да може то да се бори с вируса, разполагайки с политическа непоклатимост.

Южнокорейските управляващи отпускат още 7,6 трилиона вона (6,3 милиарда долара) помощи за жителите в изискванията на пандемията от ковид, съобщи ТАСС.

Заедно със средствата, които ще отделят локалните управляващи, сумата ще доближи 7,9 милиарда $. Преди месец южнокорейският парламент утвърди отпущането на 9,5 милиарда $ за битка с следствията от пандемията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР