Управляващата партия в Турция се готви да прокара закон, според

...
Управляващата партия в Турция се готви да прокара закон, според
Коментари Харесай

Турция ще бори безработицата по безпрецедентен начин

Управляващата партия в Турция се готви да прокара закон, съгласно който компаниите в страната няма да имат право да редуцират своите чиновници за интервал от три месеца. Това оповестява Bloomberg.

Мярката е част от избавителния проект за турската стопанска система по време на пандемията, като включва и в допълнение пълномощие на президента, който едностранно може да удължи този период с до още шест месеца.

Новите законови промени плануват още въвеждане на дневни помощи за хора, които не получават поддръжка при безработица. Тя ще е в размер на 40 лири (10,76 лева.).

Безработицата в Турция все още за интервала януари - март 2020 година е 15,8% и то без включително да влиза селскостопанския бранш, по данни на Morgan Stanley.

Председателят на конференцията на труда в страната (DISK) Арзу Черкезоглу разкритикува мярката, като написа в обществените мрежи, че “това е странна политика за неплатен отпуск “.

Турция регистрира от ден на ден случаи на ковид, като към 8 април те са над 38 000, а смъртните случаи надминаха 800. Ръстът за денонощие е с 12,1%, което се равнява на 4 117 новозаразени.

Morgan Stanley предвижда, че свиването на турската стопанска система през 2020 година ще доближи 3,6 на 100, само че упованията за идната година са за растеж от 5%.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР