Управляващата партия в Сирия Баас и съюзниците й спечелиха парламентарните

...
Управляващата партия в Сирия Баас и съюзниците й спечелиха парламентарните
Коментари Харесай

Управляващата партия в Сирия спечели изборите

Управляващата партия в Сирия " Баас " и съдружниците й завоюваха парламентарните избори, провели се в неделя , съобщи Агенция Франс Прес.

Избирателната интензивност е била малко над 33% , доста по-ниска от тази на предходните избори през 2016 година, когато тя е била над 57%, оповестиха от Централната изборна комисия.

Намиращата се в заточение съпротива назова вота и резултатите от него " маскард ". По данни на изборната комисия партията " Баас " на президента Башар Асад и съдружниците й, обединени в блока " Национално единение " са спечелили 177 места в 250-членния парламент . Имената на новите депутати бяха оповестени от ръководителя на Висшата правосъдна комисия, натоварена с провеждането на изборите, арбитър Самер Зумрик. Той посочи, че изборите са били извършени наново в Алепо и провинцията Дейр Езур заради ненадейно увеличение на бюлетините.
 Белият дом: Изборите в Сирия не бяха почтени
Белият дом: Изборите в Сирия не бяха почтени

Натиск от Съединени американски щати над Башар Асад

Изборите бяха проведени, откакто държавното управление в Дамаск съумя да възвърне огромна част от територията си , изгубена при започване на войната. В същото време страната към момента се бори с наложените интернационалните наказания и с рушащата се стопанска система.

Международните наблюдаващи разясниха, че измежду спечелилите във вота е и предприемачът Хусам Катирджи , който попада под глобите на Европейския съюз. От Брюксел го упрекват, че се занимава с незаконна оръжейна търговия , муниции и гориво, като доставя както режима, по този начин и другите участници в спора, в това число " Ислямска страна ".
 Седем починали и 85-ма ранени при атентат в Сирия
Седем починали и 85-ма ранени при атентат в Сирия

На фона на изборите в страната

Това бяха третите парламентарни избори от началото на спора през 2011 година, който лиши живота н а 380 000 души и прокуди в чужбина милиони сирийци. В изборния ден бяха отворени 7000 изборни секции.

Опозиционната Сирийска национална коалиция написа в " Туитър ": " Милиони сирийци са дали своят вот с краката си , бягайки надалеч от родината си. Други бяха наложително преместени надалеч от родния край вследствие на терористичната активност на Асад и на спонсорите му от Русия и Иран ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР