Управляващата партия в Румъния има за цел да въведе законодателство

...
Управляващата партия в Румъния има за цел да въведе законодателство
Коментари Харесай

Румъния иска да легализира гей браковете

Управляващата партия в Румъния има за цел да вкара законодателство за легализиране на гражданските съюзи за двойки от един и същи пол, заяви държавната осведомителна организация, цитирайки министър на кабинета, откакто референдум за ограничение на тези права не съумя да притегли задоволително гласоподаватели.
Проведеният в страната референдум не бе задоволителен, защото изборната интензивност бе единствено 21%, под минималните 30%, нужни за валидността му. Според анализаторите, гласоподавателите преглеждат референдума като опит на ръководещите социалдемократи, който поддържа смяната, да отклоняват вниманието от по-належащи проблеми.
"Този законопроект е финализиран и... моите сътрудници депутати ще го показват в Народното събрание идната седмица ", разяснява министърът по европейските въпроси Виктор Негреску.
Понастоящем Румъния не разрешава брачните и гражданските съюзи за двойки от един и същи пол и не признава тези, които се правят в чужбина.
По-рано тази година Румъния бе принудена от решението на Съда на Европейските общности да даде право на престояване на гей съпрузи, женени в други държави-членки на Европейски Съюз.
Румъния декриминализира хомосексуалността през 2001 година, десетилетия по-късно от прилежащи страни.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР