Управляващата партия в Македония Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) заяви,

...
Управляващата партия в Македония Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) заяви,
Коментари Харесай

Македония влиза в НАТО с македонски език и македонска идентичност

Управляващата партия в Македония Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) съобщи, че с постигнатото дефинитивно съглашение за дългогодишния спор с Гърция, македонският език и македонската еднаквост са обезпечени един път вечно .
Партията счита, че македонският език става един от езиците на НАТО и след присъединението на Македония към Европейски Съюз тя ще бъде част от езиците на Европейския съюз , съобщи скопският ефирен канал A1ON, представен от организация " Фокус ".
„ Влизаме в НАТО с македонски език и македонска еднаквост. Това удостоверява, че Договорът за името е родолюбив акт, който укрепва и подсигурява македонската еднаквост и обезпечава македонското бъдеще. След години на изолираност и неустановеност Македония най-сетне се движи напред, ще стане член на НАТО и стартира договаряния за участие в Европейски Съюз през юни 2019 година Македония става част от евроатлантическото семейство “, написа в публично заявление на СДСМ.
напомня, че по време на срещата на върха на НАТО, генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг удостовери решението за Македония.
На процедура страната получи на 11 юли покана за започване на договаряния за участие в Пакта, а присъединението ще бъде откакто приключат всички вътрешни процедури по споразумяване на името.
В плана на заключителния документ плана за финален документ от срещата на върха е записано: " През 2008 година взехме решение, че НАТО ще даде на Бивша югославска република Македония (БЮРМ) покана за присъединение към Алианса, откакто се откри взаимно задоволително съглашение за името в границите на Организация на обединените нации. Приветстваме историческото съглашение сред Атина и Скопие за решение на разногласието за името. В сходство с нашата политика взехме решение да поканим държавното управление в Скопие да стартира договаряния с Алианса. Пълното използване на всички планувани вътрешни процедури във връзка с съглашението за споразумяване на името е изискване за сполучливото довеждане докрай на процеса на присъединение ".
В формалния документ има и други два акцента: не са пропуснати напъните на македонското държавното управление да реформира страната и да заздрави връзките си с България .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР