Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) щеше да спечели

...
Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) щеше да спечели
Коментари Харесай

Йълдъръм: При повторно преброяване на гласовете в Истанбул ПСР щеше да спечел

Управляващата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) щеше да завоюва в Истанбул, в случай че всички гласове бяха преброени още веднъж, съобщи претендентът за кмет на партията Бинали Йълдъръм.
„ Разликата в гласовете сред мен и Еркем Имамоглу спадна до 12 200 гласа, при единствено 10% от бюлетините, които бяха преброени отново”, сподели той като означи понижение от първичните обявени от Върховния изборен съвет на Турция - 28 000 гласа разлика, съобщи БГНЕС.
„ Убедени сме, че тази разлика щеше да бъде наваксана в наша изгода в случай че всички гласове бяха преброени отново”, съобщи Йълдъръм.
Миналата седмица Върховния изборен съвет на Турция отхвърли отчасти жалбата на ръководещата ПСР за наново броене на всички гласове в Истанбул като се изключи 51 урни в 21 изборни региона.
По-късно от ръководещата партия обявиха, че са подготвени да подхващат дейности за още един избор в Истанбул. Жалбата, в която се изясняват нередностите в изборния развой, е съвсем подготвена.
В най-скоро време се чака ПСР да подаде публично несъгласие, само че с цел да стане това, първо би трябвало да завърши процеса по повторното броене на бюлетините в Истанбул. В жалбата политическата групировка ще уточни лист с аргументи, от които ще стане ясно – въз основа на доказателства и документи, че провеждането на нов избор в турския мегаполис – е наложително. Според ПСР в изборните описи са били вписани хора с невалидно жителство или покойници, които са взели участие в изборите.
Нещо повече – изборните комисии в доста региони не са били определени съгласно критериите, разказани в закона. Имало е празни и даже неподписани изборни описи и даже нередности при отчитането на гласовете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР