Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) издигна кандидатурата на

...
Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) издигна кандидатурата на
Коментари Харесай

издигна кандидатурата на действащия турски президент Реджеп Тайип Ердоган за държавен глава

Управляващата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) издигна кандидатурата на настоящия турски президент Реджеп Тайип Ердоган за държавен глава. Това разгласи представителят на асоциацията Ömer Çelik на конференция след конгреса на партията, заяви Gurses Gazetesi.

" Нашият президент Реджеп Тайип Ердоган е претендентът на Народния алианс за изборите, които ще се проведат през 2023 година ", сподели той.

Народният алианс е коалиция на ръководещата Партия на справедливостта и развиването и опозиционната крайнодясна Партия на националистическото придвижване (ПНД).

Президентските и парламентарните избори в Турция трябва да се проведат през юни 2023 г. Според вестника турската съпротива към момента не е показала своя претендент.

По-рано, на 1 юни, водачът на Партията на бъдещето и някогашен министър-председател на Турция Ахмет Давутоглу съобщи в изявление за вестник " Карар ", че ще издигне един-единствен претендент за изборите от блока от шест опозиционни партии, който съставлява.

Ердоган става президент на Турция през 2014 година През 2018 година той постави клетва за втори президентски мандат. Изборите се организираха и през юни, като Ердоган завоюва с 52,59% от гласовете.

Преди встъпването в служба на турския президент на 8 юли в цялата страна бяха съкратени повече от 18 000 държавни чиновници. Дванадесет неправителствени организации, три вестника и един ефирен канал също прекратиха активността си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР