Управляващата партия ГЕРБ води с два процента пред опозиционната БСП,

...
Управляващата партия ГЕРБ води с два процента пред опозиционната БСП,
Коментари Харесай

ГЕРБ води пред БСП с 2% според „Маркет линкс”

Управляващата партия ГЕРБ води с два % пред опозиционната Българска социалистическа партия, сочат последните данни от изследването на социологическата организация „ Маркет линкс “ преди евроизборите в неделя. Това изясни социологът Добромир Живков пред бТВ. По думите му това се дължи на интензивността на премиера.

Броени дни преди гласуването на европейските избори ГЕРБ получава 29,6 на 100, Българска социалистическа партия е с 27,5 на 100 поддръжка. На трето място е Движението за права и свободи с 6,9 на 100, следват ВМРО-БНД с 5,7%, Демократичена България – 4,7% и „ Воля “ с 2,9 на 100 електорална поддръжка.

По думите на социолога Вътрешна македонска революционна организация са четвъртата сигурна партия, която ще има евродепутат. "Демократична България също са с доста сериозен късмет да влезе в Екологичен потенциал ", посочи Живков. Дали ще има пет или четири партии със свои представители в Екологичен потенциал зависи от мотивация на електората.

42% декларират, че ще гласоподават в неделя. "По-скоро да " са оповестили 21%. 13% са безапелационни, че няма да отидат до урните. 16% към момента се двоумят.

Социолозите не чакат почивните дни да окажат значително въздействие върху изборната интензивност.

Според Добромир Живкое има утешение в общественото напрежение след "Апартамент гейт ".

52% от интервюираните не имат вяра, че има надзор върху харченето на еврофондове. 25% са дали отговор „ по-скоро не ". 36% дават междинна оценка за работата на евродепутатите ни. 28% дават слаба, 29% дават добра оценка на активността на нашите представители в Брюксел.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР