Управляващата партия Единна Русия отпразнува победата си в Москва след

...
Управляващата партия Единна Русия отпразнува победата си в Москва след
Коментари Харесай

Обвиниха партията на Путин в изборни измами

Управляващата партия " Единна Русия " отпразнува успеха си в Москва след оповестението на първите резултати от парламентарните избори. В същото време опозицията разгласи, че е имало изборни измами.

Очакваната победа на ръководещата партия е и макар маркирания спад на рейтинга. Тя държи близо три четвърти от 450 места в Държавната дума. Гласуването се организира паралелно с изборите за регионални шефове и локални законодателни събрания, написа вестник „ Банкеръ “.

Заради коронавирусната пандемия изборите в Руската Федерация продължиха от петък до неделя. 110-милиона имащи право на глас избираха през тези три дни депутати в Държавата дума на съветския парламент (долната камара).

" Ние сме тимът на Путин! ", провикваха се деятели на " Единна Русия ", а кметът на Москва Сергей Собянин акцентира, че " има какво да се отпразнува ". При преброени съвсем 55 на 100 от гласовете " Единна Русия " води с 46,6 % от гласовете. Владимир Путин не пристигна в централата на партията, тъй като е в самоизолация поради доста инфектирани с ковид в близкото му обграждане, обясниха представители на партията, оповестява ДПА.

Комунистическата партия на Русия получава към този момент 21,3 % от гласовете, а дяснопопулистката Либерално демократична партия на Владимир Жириновски - 8 на 100. Според неокончателните резултати на четвърто място със 7,6 на 100 е " Справедлива Русия ". И трите партии са считани за лоялни към системата. Надежди за превъзмогване на 5-процентната преграда за влизане в Народното събрание има и партията " Нови хора ", която съгласно прогнозните резултати ще получи към 6 %.

Независимите наблюдаващи от неправителствената организация " Голос " регистрираха хиляди нередности в изборите в цялата страна, множеството документирани със фотоси или видеозаписи. ЦИК заяви за получени към 750 тъжби за нарушавания и за към 7000 невалидни бюлетини. Снощи бе обявено, че изборната интензивност е била 45 %. На тези избори на някои места имаше опция да се гласоподава онлайн, както гласоподава и Путин.

Критиците на Кремъл обявиха, че гласуването във всеки случай е бутафорно и че " Единна Русия “ би се показала доста по-лошо в почтено съревнование, като се има поради предизборните репресии - възбрана на придвижването на Навални, възбрана на съдружниците му да се кандидатира и офанзиви против сериозни медии и неправителствени организации.

Това е последният народен избор преди президентските избори през 2024 година Путин, който навършва 69 идващия месец, към момента не е споделил дали ще се кандидатира.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР