Управляващата партия Движение за самоопределение (ВВ) проведе нов, втори протестен

...
Управляващата партия Движение за самоопределение (ВВ) проведе нов, втори протестен
Коментари Харесай

Партията на премиера Курти с втори пробен протест в Прищина

Управляващата партия Движение за самоопределяне (ВВ) организира нов, втори " протестен тест " през днешния ден следобяд в центъра на столицата на Косово, на който деятели и партийни почитатели на настоящия министър председател в оставка приканиха за парламентарни избори, вместо за сформиране на ново държавно управление, заяви МИА.
Според оценките на косовските медии, на 45-минутния митинг пред постройката на държавното управление са участвали през днешния ден сред 1500 и 2000 души. Те скандираха името на Курти и носеха лозунги „ Искаме избори ”, Избори – да, кражба – не ”, „ Албин, цяло Косово е с теб и „ Самоопределение.
Този митинг се организира преди Конституционния съд на Косово да се произнесе до на следващия ден по отношение на законосъобразността на предоставения от президента Хашим Тачи мандат за основаване на кабинет от втората парламентарна партия – Демократичен съюз за Косово /ЛДК/.
На 25 март по самодейност на ЛДК косовското национално заседание гласоподава съмнение на кабинета на Курти, след което Тачи неведнъж изиска от него да уточни претендент за сформиране на ново държавно управление. След като партията на Курти не се отзова на тези апели, Тачи, след съвещания с други парламентарни партии, съобщи мандата на Авдула Хоти от ЛДК.
На идващия ден, 1 май, BB подаде петиция до Конституционния съд за оценка конституционността на решението на президента.
От партията на Курти настояват, че не може да се образува ново държавно управление от съществуващия парламентарен състав, а би трябвало да се провеждат нови избори.
Вижте още:
Съединени американски щати: Всички да съблюдават решението на Конституционния съд в Косово
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР