Управляващата Лейбъристка партия на Нова Зеландия обяви, че ще вдигне

...
Управляващата Лейбъристка партия на Нова Зеландия обяви, че ще вдигне
Коментари Харесай

Предизборно: Нова Зеландия вдига данъците на богатите

Управляващата Лейбъристка партия на Нова Зеландия разгласи, че ще вдигне налозите на хората с най-високи приходи, в случай че завоюва парламентарните избори идния месец, съобщи Ройтерс.

Партията на министър-председателя Джасинда Ардърн, която води в социологическите изследвания, сподели, че възнамерява нова по-висока данъчна ставка от 39 % за хората, които печелят над 180 000 новозеландски $ (118 908 щатски долара). Тя ще засегне единствено 2 % от новозеландците.

В момента най-високата ставка е 33 % за приходи над 70 000 новозеландски $.

Увеличаването на налозите ще донесе годишни доходи в хазната на стойност 550 милиона новозеландски $, сподели финансовият министър Грант Робъртсън. По думите му тези средства ще бъдат нужни за възобновяване от рецесията с COVID-19.

Мярката бе разкритикувана от опозицията. "Никоя страна в света в никакъв случай не е излизала от криза с налози, само че на лейбъристите първият инстинкт е да ви вдигнат налозите ", сподели представителят на Националната партия на Нова Зеландия Пол Голдсмит.



Пол Голдсмит

Правителството разгласи проект на стойност 62 милиарда новозеландски $ за справяне с рецесията с COVID-19 и похарчи милиарди за субсидиране на заплати и други ограничения за запазване на работните места.

Ардърн отбрани проектите за новия налог и сподели, че той е нужен, с цел да може държавното управление да продължи да финансира планове в областта на опазването на здравето и образованието.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР