Управляващата Консервативна партия във Великобритания дължи извинение на обществото за

...
Управляващата Консервативна партия във Великобритания дължи извинение на обществото за
Коментари Харесай

Британски министър: Консерваторите дължат извинение за избора на Лиз Тръс - Топ новини

Управляващата Консервативна партия във Англия дължи опрощение на обществото за избора на Лиз Тръс за водач, съобщи министър Майкъл Гоув, представен от Българска телеграфна агенция.

Министърът по въпросите на жилищното строителство, общностите и локалното самоуправление Майкъл Гоув, който беше критик на Тръс поради нейните проекти за понижаване на налозите, съобщи, че схваща гнева на хората, подбуден от хаоса през последните месеци.

„ Това лято направихме неверен избор за посоката, в която желаеме да поемем “, призна Гоув в коментарна публикация за в. „ Сън “.

„ Плановете да понижим налозите за най-богатите бяха бягство от действителността. Бюджетът, който не обясняваше от кое място ще се платят проектите за разноски беше неточност. И го споделям меко “, написа още той.

Статията на авторитетната фигура от средите на торите излезе преди плануваните му гостувания в няколко английски неделни стратегии, което подсказва, че Гоув евентуално ще се радва на известност в държавното управление на Риши Сунак.

Майкъл Гоув беше уволнен от остарелия си съперник Борис Джонсън това лято, малко преди цялото държавно управление да се сгромоляса, след което застана зад кандидатурата на Сунак срещу Лиз Тръс.

На конференцията на Консервативната партия по-рано този месец Гоув беше един от подстрекателите на протеста против предлагането на Тръс и тогавашния финансов министър Куази Куартенг за понижаване на най-високата 45-процентна данъчна ставка върху приходите, надхвърлящи 150 000 лири годишно.

Това докара до обвинявания от гневни бранители на Тръс, че Гоув „ си доставя наслаждение по садистичен метод “.

Риши Сунак предложи на Гоув остарелия му пост откакто встъпи в служба на „ Даунинг стрийт “ 10. Според завърналият се министър, новият министър председател „ има опита, компетентността и състраданието, с цел да ни преведе през бурните стопански води пред нас “.

„ Знам, че той няма просто да вземе верните решения по сериозните въпроси, само че и че ще го направи мислейки преди всичко за най-нуждаещите се “, твърди Гоув в публикацията.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР