Управляващата коалиция в Словакия се разпадна, след като Словашката национална

...
Управляващата коалиция в Словакия се разпадна, след като Словашката национална
Коментари Харесай

Управляващата коалиция в Словакия е пред разпад, след като националистите напуснаха кабинета

Управляващата коалиция в Словакия се разпадна, откакто Словашката национална партия (SNS), един от по-малките участници в кабинета, изненада сътрудниците си и се изтегли от него, съобщи " Ройтерс ". Партията разгласи, че желае ново съдружно съглашение. Премиерът Роберт Фицо дефинира решението като " неуместно ".

Ходът на SNS e не поставя автоматизирано завършек на обединението, която е на власт от предходната година, нито безусловно значи нови избори. Той обаче може да докара до предоговаряне на съдружното съглашение, въз основата на което трите партии са във властта.

" Абсолютно е належащо да рестартираме разпоредбите в обединението, " защото при сегашните условия и връзки сред сътрудниците има " безусловно нови цели, " сподели Антон Данко, ръководителят на SNS, в писмо до другите партии. Данко е и ръководител на Народното събрание, където лявоцентристката партия на Роберт Фицо, Smer, и Most-Hid на етническите унгарци имат болшинство. При дефинитивно овакантяване на която и да е от партиите обаче то остава под въпрос.

Фицо към този момент е насрочил среща на тримата партийни водачи за вторник сутринта. В изказване негов представител сподели, че решението на Данко " няма да донесе успокоение и непоклатимост ". Унгарската партия в това време сподели, че нейното управление е " ненадейно " от решението.

Следващите постоянни избори са планувани за 2020 година Същевременно от SNS упорстват, че с цел да продължи да ръководи, кабинетът се нуждае от нова стратегия, която да отрази забележителния стопански растеж на страната. Братислава означи напредък от 3.1 на 100 от брутния вътрешен артикул на годишна основа през първото тримесечие на тази година, а безработицата сега е на най-ниското си равнище, откогато Словакия е независима страна - 6.9 %.

Според опозицията обаче задачата на Данко е да отклони публичното внимание от рецензии, отправяни към него поради ролята му в разпределянето на европейски средства за научноизследователски стратегии, в което вземат участие представители на неговата партия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР