Управляващата коалиция в Румъния обмисля мерки за подпомагане на потребителите,

...
Управляващата коалиция в Румъния обмисля мерки за подпомагане на потребителите,
Коментари Харесай

Обсъждат намаляване на акциза върху горивата и нулев ДДС за храните в Румъния

Управляващата коалиция в Румъния обмисля ограничения за подкрепяне на потребителите, като понижаване на акцизите върху горивата и нулев Данък добавена стойност за храните, оповестява телевизия Диджи 24, като се базира на министъра на стопанската система Флорин Спътару.

Министърът уточни обаче, че би трябвало да се вземе поради въздействието на тези ограничения върху бюджета и по какъв начин това може да повлияе на вложенията.

Министърът на стопанската система Флорин Спътару и министър председателят Николае Чука участваха през днешния ден в гала по сключване на съглашение за основаване на взаимно дружество сред Букурещкия цех за механика (UMB) и „ Дженерал дайнамикс юропийн ленд системс Румъния„ (General Dynamics European Land Systems Румъния (GDELS) – основаното в Европа бизнес звено на „ Дженерал дайнамикс корпорейшън “. Компанията създава колесни бронирани и верижни бойни транспортни средства, както и амфибийни мостове и фериботни системи.

Министърът на стопанската система бе запитан от публицисти дали държавното управление има намерение да понижи акциза върху горивата, тъй че крайната цена на бензиностанциите да намалее. Министърът удостовери, че се водят диалози в тази посока, само че сподели, че първо би трябвало да се види какво ще бъде въздействието върху бюджета, защото към този момент са планувани огромни вложения в стопанската система, към които държавното управление желае да се придържа.

Спътару заяви, че на следващия ден държавното управление ще утвърди незабавна разпоредба за ограниченията, които ще се подхващат на енергийния пазар от 1 април.

Вчера министър председателят Николае Чука съобщи, че цените на електрическата енергия и газа ще бъдат замразени за една година, считано от 1 април. По думите на премиера ограниченията в поддръжка на битовите консуматори ще се запазят.

Министърът на стопанската система удостовери също, че е обсъждан нулев Данък добавена стойност за храните, само че посочи, че не може да даде детайлности, защото е по-добре министърът на земеделието да направи това.

Спътару сподели, че държавното управление следи обстановката и увери, че Румъния разполага с всички нужни ресурси, тъй че да няма дефицит на селскостопански артикули. „ Насърчавам хората да не реагират на известия, че има модернизация при потреблението на избрани артикули или че няма да има артикули ", сподели министърът. Той добави, че не може да става и дума за понижаване на износа, тъй като има задоволително ресурси.

На фотографията: Министърът на стопанската система на Румъния Флорин Спътару

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР