Управляващата коалиция в България няма да издържи до следващите избори

...
Управляващата коалиция в България няма да издържи до следващите избори
Коментари Харесай

Икономист очаква предсрочни избори в България

Управляващата коалиция в България няма да издържи до идващите избори през май 2021 година и следва предварителен парламентарен избор, който ще се организира най-вероятно след поканата за влизане в така наречен чакалня на еврозоната. Това предвижда " Икономист интелиджънс юнит " - анализаторското звено на групата " Икономист ", представено от dnevnik.bg.

Прогнозите за развиването на България до 2024 година са били публикувани в края на октомври. Издателите от време на време разгласяват сходни национални отчети, които бизнесът и политици употребяват да се ориентират какво да чакат от съответната страна в стопански и политически проект.

Според " Икономист интелиджънс юнит " дребнави и личностни спорове сред партиите в държавната коалиция и изключително враждебното отношение на " Обединени патриоти " към Европейски Съюз имат капацитет да забавят процеса на другояче продължаващи институционални и структурни промени в интервала 2020-2024 година Но това напрежение няма да сложи под въпрос съществени детайли като валутния ръб, данъчната политика, развиването на инфраструктурата, финансовия контрол или опитите да се усъвършенства образованието, споделят създателите.

По-голямото консолидиране на страната в евроинституциите пък ще зависи от битката с корупцията, напредъка в съблюдаване върховенството на закона и провеждането на вътрешни промени. Но напредъкът в тази посока ще бъде муден.

Постепенно ще се усъвършенства и качеството на администрацията и премахването на ненужните регулации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР