Управляващата коалиция в България няма да издържи до следващите избори

...
Управляващата коалиция в България няма да издържи до следващите избори
Коментари Харесай

Икономист интелиджънс юнит прогнозира ново предсрочно падане от власт на Борисов

Управляващата коалиция в България няма да издържи до идващите избори през май 2021 година Предстои предварителен парламентарен избор, най-вероятно след поканата за влизане в така наречен чакалня на еврозоната. Това предвижда една от най-авторитетните анализаторски организации в света "Икономист интелиджънс юнит ", която е част от групата "Икономист ". Сбъдването на прогнозата би означавало трето предварително рухване от власт на държавно управление с Бойко Борисов. "Още по-голямото консолидиране на страната в евроинституциите ще зависи от битката с корупцията, напредъка в съблюдаване върховенството на закона и провеждането на вътрешни промени. Но напредъкът в тази посока ще бъде муден ", твърди анализаторското звено, представено от български медии.

"Дребнави и личностни спорове сред партиите в държавната коалиция и изключително враждебното отношение на "Обединени патриоти " към Европейски Съюз имат капацитет да забавят процеса на другояче продължаващи институционални и структурни промени в интервала 2020-2024 година Но това напрежение няма да сложи под въпрос съществени детайли като валутния ръб, данъчната политика, развиването на инфраструктурата, финансовия контрол или опитите да се усъвършенства образованието ", се твърди още в отчета.

Според анализаторите България няма да вкара еврото доникъде на идващото десетилетие. Те предизвестяват, че стопанската система на странта към този момент изпитва някои проблеми още преди действително да е почнал предстоящият интервал на нескончаем муден напредък в Европа. Според "Икономист интелиджънс юнит " актуалната година ще приключи с много добър напредък от 3.6% от Брутният вътрешен продукт, само че и изясняват, че той се дължи главно на вътрешното частно ползване, подкрепено от повдигането на номиналните заплати и солидните държавни разноски (ръст от 3.9% за 2019 г.) на фона на намаляващи вложения.

Повишаването на заплатите и цените на силата и горивата в България са посочени измежду главните аргументи за бързото увеличение на инфлацията - до приблизително 2.4% за 2017-2018 година след тригодишна дефлация през 2014-2016 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР