Управляващата коалиция се събира на заседание днес, като основната точка

...
Управляващата коалиция се събира на заседание днес, като основната точка
Коментари Харесай

Управляващата коалиция обсъжда оттеглянето на двете кандидатури за управител на БНБ

Управляващата коалиция се събира на съвещание през днешния ден, като главната точка ще бъде изборът на нов шеф на Българска народна банка. На масата ще бъде подложен въпросът дали е належащо да се отдръпват двете кандидатури - на Андрей Гюров и Любомир Каримански.

Някои от партиите от обединението към този момент показаха мнение, че гуверньорът на държавния трезор би трябвало да бъде надпартийна фигура, по опция банкер и с добра известност.

Коалиционните сътрудници ще обсъдят и други настоящи въпроси.

По искане на Българска социалистическа партия ще бъде повдигната тематиката за актуализация на държавния бюджет за 2022 година В събота Корнелия Нинова съобщи, че левицата ще упорства за таван на цените на някои хранителни артикули и на енергоносителите. Както и за ново повишение на пенсиите.

" Диференциран Данък добавена стойност, въвеждане на необлагаем най-малко или промени в закона за корпоративното облагане или облагане на свръхпечалбите на държавните и частни енергийни сдружения. И трето, ние държим на преизчисляване на пенсиите с нов средноосигурителен приход ", разяснява след съвещание на Националния съвет на партията Нинова, която е и вицепремиер и министър на стопанската система.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР