Управляващата коалиция се събира на заседание днес, 17 януари, от

...
Управляващата коалиция се събира на заседание днес, 17 януари, от
Коментари Харесай

Управляващата коалиция се събира днес, за да обсъжда съдебната реформа

Управляващата коалиция се събира на съвещание през днешния ден, 17 януари, от 16.00 часа, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. Темата на диалозите ще бъде правосъдната промяна.

Заседанието няма да е медийно и ще се организира онлайн, показват още от пресслужбата на държавното управление.
Цацаров и Гешев: Две основни оставки на дневен ред в правосъдната система (ВИДЕО)
В деня, в който Висшият правосъден съвет (ВСС) избира нов ръководител на Върховния касационен съд (ВКС), две основни оставки в правосъдната с...
Прочети повече
По предварителна информация властта ще взема решение по какъв начин ще работи антикорупционната комисия. Това се случва откакто през предходната седмица ръководителят на комисията Сотир Цацаров даде поръчка, че се отдръпва. 24 часа по-късно допускът му до класифицирана информация беше лишен. Сега ДАНС ще взема решение дали да сезира прокуратурата за дейностите на Цацаров.

Освен това се чака да бъде прегледан и въпроса с отчетността на основния прокурор. Припомняме, че по време на договарянията за сформиране на държавно управление, партиите се сплотиха към тезата, че неотложно би трябвало да се приключи мандатът на Иван Гешев . Реформата на Висшия правосъден съвет също е една от тематиките, по които има консенсус. 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР