Управляващата коалиция работи по мерки и мораториумът върху цените на

...
Управляващата коалиция работи по мерки и мораториумът върху цените на
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Мораториумът на цената на тока може да падне по-рано, това не е пазарна мярка

Управляващата коалиция работи по ограничения и мораториумът върху цените на тока, парното и водата може да падне и по-рано от 3 месеца. Това съобщи по Нова ТВ Андрей Гюров, ръководител на ПГ на „ Продължаваме Промяната”.

„ Дали сме период от 3 месеца, който не е наложително да бъде спазен. Целта на мораториума беше да се даде време на държавното управление да влезе в своите функционалности, да се види къде има течове и напрежение и по какъв начин могат да бъдат уравновесени. Работи се доста по въпроса, приготвят се ограничения, когато балансите бъдат вкарани в системата мораториумът може да падне”, съобщи Гюров.

Той призна, че това не е пазарна мярка.

„ Тя не се употребява в естествена уравновесена среда. Но ние сме в спешна обстановка. Нашата система не е задоволително обективна и задоволително вярно контролирана, тъй че да поеме външните шокове”, съобщи Гюров.

От „ Продължаваме Промяната” все още нямат номинация за ръководител на КЕВР.

„ Искаме да създадем състезанието за ръководител на КЕВР допустимо най-открит и най-вече хора да аплайват и да изберем най-правилните експерти”, съобщи Гюров.

„ Искаме да създадем настоящ и работещ регулатор, който да регистрира ползите на всички по веригата в тази енергийна система. Ако изберем тези хора и те са самостоятелни и честни хора, те ще могат да работят в полза на гражданите”, съобщи Гюров.

Той сподели, че не е виждал писмо от Азербайджан, в което се упорства за търсене на отговорност за приключване на информация от контракта. „ Работим в посока освен да не загубим, само че и да увеличим доставките на азерски газ, който е 60% по-евтин сега. Въпросът е по какъв начин да диверсифицираме системата. Работим за благоприятни условия да получаваме по-големи количества газ. Толкова колкото можем да получим при наличната инфраструктура”, изясни Гюров.

„ Диверсификация значи да имаме избор, тъй че колкото по-големи благоприятни условия имаме, толкоз по-добре”, добави той.

Относно настояването на ГЕРБ ДАНС да проверява приключването на информация и подозренията на опозицията, че някой желае да банкрутира „ Булгаргаз”, Гюров сподели: „ Не мога да разясня потреблението на службите в един подобен търговски спор”.

Относно обвиняванията на опозицията, че ръководещите харчат прекомерно доста, Гюров сподели: „ Това са ненапълно лъжи, ненапълно манипулиране на истината. Има харчени средства, както са планувани по бюджета. Финансовата система е в доста по-добро положение, в сравнение с очаквахме”, сподели Гюров.

Той изясни, че заложеният от ГЕРБ недостиг за 2021 година бил очакван да е 4,9 милиарда лв.. По предварителни оценки обаче, ще е 4 милиарда, което е по-малък недостиг от заложения от ГЕРБ.

„ Тогава беше изработен бюджет, при който COVID-мерките да работят до март, нямаше ценови потрес с електрическата енергия и потребност от помощи там, бяха планувани единствено 50 лева добавки към пенсиите, откакто през есента получиха 120 лв.. Държавата не получи и едни 1,6 милиарда лв., планувани по Плана за възобновяване и резистентност. Всичко това беше обезщетено. Не, не сме в рецесия. Държавата наподобява доста добре в този момент”, сподели Гюров.

Той разяснява и предлагането на Слави Трифонов да дадем зелена светлина на Северна Македония за участие в Европейски Съюз, само че ние да бъдем признати в Шенген и да паднат визите за Съединени американски щати.

„ Това не са неща, които би трябвало да се обвързват едно с друго”, сподели Гюров. „ Не мисля, че това работи добре на интернационално равнище. Ще работим и за двете да се случат по най-бързия начин”, сподели ръководителят на ПГ на Политическа партия.

По отношение на изявлението на военния министър Стефан Янев по отношение на НАТО, Гюров сподели, че страната ни е правилен сътрудник и това е било персонално мнение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР