Управляващата коалиция постигна споразумениеЩе бъде разрешено домашното отглежданеПартиите от управляващата

...
Управляващата коалиция постигна споразумениеЩе бъде разрешено домашното отглежданеПартиите от управляващата
Коментари Харесай

Германия легализира канабиса от 1 април

Управляващата коалиция реализира съглашение
Ще бъде позволено домашното развъждане

Партиите от ръководещата в Германия коалиция се споразумяха по последните елементи за легализирането на канабиса, заяви в. „ Франкфуртер рундшау “.

„ Следователно законът може да влезе в действие на 1 април “, оповестиха заместник-председателите на парламентарните групи Дагмар Шмит, Мария Клайн-Шмайнк и Константин Куле след последния кръг от договаряния в Берлин. И допълниха: „ Регламентите са същински крайъгълен камък за една съвременна политика в региона на опиатите, която ускорява предварителната защита и усъвършенства отбраната на здравето, децата и младежите “.

Законът да бъде прегледан в Бундестага в средата на февруари. При съществуването на единодушие на парламентарните групи в ръководещата трипартийна коалиция утвърждението се счита за несъмнено.

След това Бундесратът (горната камара) ще прегледа законопроекта на 22 март. Неговото утвърждение обаче не е наложително.

Така на 1 април ще бъде анулирана възбраната на канабиса, която е в действие над 40 години (продажбата и развъждането са неразрешени със закон през 70-те и 80-те години на предишния век). Също от 1 април домашното развъждане и притежаването на избрани количества от опиата ще бъде позволено за пълнолетни лица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР