Управляващата коалиция на германския канцлер Ангела Меркел разреши спора във

...
Управляващата коалиция на германския канцлер Ангела Меркел разреши спора във
Коментари Харесай

Германската коалиция разреши спора с шефа на разузнаването Маасен

Управляващата коалиция на немския канцлер Ангела Меркел позволи разногласието по отношение на зародилия в страната скандал с шефа на вътрешното разузнаване , оповестява " Ройтерс ".

Осведомителната организация отбелязва, че се поставя завършек на рецесия , която можеше да смъкна държавното управление, поело властта преди едвам 6 месеца.

 Топшпионинът на Германия оборва Меркел, че е имало офанзиви против имигранти в Кемниц
Топшпионинът на Германия оборва Меркел, че е имало офанзиви против имигранти в Кемниц

Според Маасен имигранти не са били унизени

Трипартийната коалиция реализира единодушие във вторник Ханс-Георг Маасен да бъде отхвърлен от поста шеф на организацията BfV и да бъде назначен на почитан пост във вътрешното министерство след обвинявания, че поддържа крайнодесни възгледи. Маасен сложи под подозрение достоверността на видеокадри, на които крайнодесни преследват мигранти в източния град Кемниц.

 Социалдемократите желаят да предоговорят договорката с Меркел за отстранения Маасен Обновена
Социалдемократите желаят да предоговорят договорката с Меркел за отстранения Маасен

Лидерът на социалдемократите Андреа Налес е подложена на критика от членовете на лявоцентристката партия

Но решението на обединението провокира публично неодобрение , защото де факто Маасен ще взема по-висока заплата на новия пост в силовото ведомство. Някои членове на Социалдемократическата партия - дребният сътрудник в обединението на Меркел - приканиха партията да излезе от обединението, в случай че решението не бъде анулирано . Лидерът на социалдемократите Андреа Налес призна в петък, че е направена неточност.

 Уволниха шефа на немското вътрешно разузнаване Ханс-Георг Маасен
Уволниха шефа на немското вътрешно разузнаване Ханс-Георг Маасен

Заради интервенция в политиката и скандално изказване…

Проучване, оповестено в четвъртък, демонстрира, че 72% от гласоподавателите имат по-малко доверие към държавното управление след постигнатия компромис.

След среща сред водачите на ръководещите партии в неделя за реализиране на нов компромис, вътрешният министър Хорст Зеехофер съобщи, че те са постигнали единодушие Маасен да работи във вътрешното министерство в бъдеще, само че няма да получава нарастване на заплатата.

Зеехофер добави, че Маасен ще бъде специфичен консултант с фокус европейски и интернационалните задания . Преди срещата членове на социалдемократите настояха Маасен да не дава отговор за сигурността или въпроси, свързани с миграцията на новия си пост.

Министърът на вътрешните работи разясни, че решението за заплащането е в отговор на публичното неодобрение, само че увери, че обединението не е под риск да се разпадне поради този проблем.

След трета спешна среща на обединението в границите на 10 дни, Налес разгласи в известие: " Сега обединението ще се посвети на всекидневните си отговорности . Имаме доста работа ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР