Управляващата коалиция на Ангела Меркел, водена от християндемократите, постигна след

...
Управляващата коалиция на Ангела Меркел, водена от християндемократите, постигна след
Коментари Харесай

Германия намалява временно ДДС до 16%, дава бонуси за семейства

Управляващата коалиция на Ангела Меркел, водена от християндемократите, реализира след два дни напрегнати договаряния със социалдемократите решение на това накъде ще насочат милиардите евро от избавителния пакет от 130 милиарда евро за 2020 и 2021 година В сряда в 22:30 ч. (местно време) канцлерът, федералният министър на финансите Олаф Шолц (СПД), водачът на християн-социалния съюз Маркус Зьодер, шефът на Социалдемократическата партия Норберт Валтер-Борянс, както и двамата водачи на групата в Бундестага Ралф Бринкхаус (ХДС) и Ролф Мюценх (СДП) се появиха пред медиите, написа investor.bg.

Резултатът от договарянията им е подтикващ пакет от 130 милиарда евро за 2020 и 2021 година за битка с най-лошата следвоенна криза. Федералното държавно управление ще отпусне 120 милиарда евро от сумата, съобщи канцлерът Ангела Меркел, представена от DPA.

Данък добавена стойност ще бъде понижен от 19 на 16 % за стеснен интервал от шест месеца. Очаква се в този момент това бързо да подтиква потреблението. Семействата ще получават дотация от 300 евро на дете. 50 милиарда евро са заделени за бъдещи вложения, в това число за поощряване на електрическите коли и повече станции за зареждане. „ Искаме да излезем от рецесията с гръм ", съобщи вицеканцлерът и финансов министър Олаф Шолц. Ще има облекчение и за общините.

Спор със социалдемократите бави немския пакет тласъци за 100 милиарда евро
Германия обмисля награда за нови коли от 5 милиарда $ до края на 2020 година

Но колкото и обединени да излязоха пред медиите политиците, толкоз разединени бяха зад кулисите. Преговорите зациклиха, изключително в сряда. Според участниците даже в продължение на няколко часа не е било допустимо всички договарящи да седнат още веднъж на масата. Сериозен спор е имало по отношение на наградите за закупуване на коли и облекчението за локалните управляващи. По-специално водачът на СПД Саския Ескен се е изказала против насърчаването на покупките на коли с вътрешно горене.

Очевидно всички участващи са договорили по-добри условия, и въпреки всичко в пакета влизат и такива тласъци. В документа влизат 57 самостоятелни ограничения. Ето и главните:

Данък добавена стойност ще бъде понижен за лимитирано време. От 1 юли до 31 декември 2020 година ставката на Данък добавена стойност би трябвало да бъде понижена от 19 на 16 %, а диференцираната по-ниска ставка - от седем на пет %. Финансовото натоварване се пресмята на 20 милиарда евро.

Семействата получават еднократен детски бонус в размер на 300 евро на дете, който се изплаща благодарение на детски надбавки.

Гражданите и предприятията би трябвало да бъдат облекчени и посредством разноските за електрическа енергия в изискванията на рецесия. За тази цел надбавката за поощряване на зелени електроцентрали би трябвало да бъде понижена от 2021 година посредством безплатни средства от федералния бюджет. Очаква се доплащането да бъде 6,5 цента на киловатчас през 2021 година и 6,0 цента на киловатчас през 2022 година.

Твърди се, че спомагателна поддръжка за милиарди евро ще има за промишленостите, които са изключително наранени от рецесията. „ Преодоляването на помощни средства “ се възнамерява да е в размер на до 25 милиарда евро.

Според обединението затруднените общини ще получат облекчение, само че няма да получат помощ за старите си задължения.

50 милиарда евро са заделени за бъдещи вложения, в това число за поощряване на електрически коли и повече станции за зареждане. В пакета обаче няма награда за покупка на коли с вътрешно горене с ниски излъчвания. За електрическите коли обаче се възнамеряват доста по-високи награди.

Като част от „ Социална гаранция 2021 година “ вноските за обществено обезпечаване следва да бъдат нормализирани до най-много 40 % посредством покриване на дефицити от федералния бюджет - най-малко до 2021 година

Държавната железница Deutsche Bahn също ще получи финансова помощ за милиарди евро от федералното държавно управление поради загубата на доходи. Според решението федералното държавно управление ще обезпечи на концерна спомагателен личен капитал от 5 милиарда евро. Планирана е и помощ от 2,5 милиарда евро за локалния публичен превоз. Железниците поддържаха по-голямата част от разписанието от март насам, с цел да дават съществени услуги. Броят на пасажерите обаче спадна с до 90 % - а с това приходите. Федералното държавно управление оцени вредите в най-голямата държавна компания на сред 11 и 13,5 милиарда евро.

Финансовият министър Олаф Шолц съобщи, че потребителите следва да почувстват и контрактуваното понижение на Данък добавена стойност в портфейлите си през идващите месеци. Той чака бизнесът да не употребява тази мярка в своя изгода, а да я съобщи на жителите.

Федералното държавно управление би трябвало да поеме нови задължения, с цел да покрие разноските. Шолц приказва за втори спомагателен бюджет, без да загатва обсега. С оглед на федералните запаси пакетът стопански тласъци е оневинен и няма да докара до свръхзадлъжнялост в Германия, твърди от своя страна Зьодер. Много неща са лимитирани във времето, споделя той, само че в кратковременен проект ще имат солиден резултат. Намалението на Данък добавена стойност е в основата на пакета - „ това е най-голямото понижаване на налозите през последните десетилетия “, акцентира политикът.

Намалението на Данък добавена стойност е било и повода Съюзът да може да се откаже от наградата за закупуване на коли с мотори с вътрешно горене. „ Силно се надяваме този подтик да проработи “, акцентира Зьодер. Той похвали всички членове на обединението, че не са задълбали в идеологически грубости в траялите 21 часа договаряния, а че политически са се допълвали.
 

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, тря

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР